Magazijnautomatisering

Swisslog heeft met een groot magazijnautomatiseringsproject de 1.000ste Autostore robot afgeleverd aan Competec, een groot Zwitsers e-commerce IT-handelsbedrijf.

De compacte Autostore opslagtechniek wordt bij de Zwitsers gecombineerd met high speed ergonomische werkstations (Click&Pick) met snelle pickrates en het geheel is geïntegreerd in het Swisslog WM warehouse managementsysteem. De ergonomische werkstations maken een forse verhoging van het aantal picks mogelijk, terwijl de kans op pickfouten vrijwel wordt geëlimineerd. Het WMS beheert en ondersteunt de intralogistieke processen, neemt het voorraadbeheer voor zijn rekening, en stuurt de systeemsoftware aan.

Autostore

Samenvattend is de Autostore een compact, modulair en flexibel opslag- en orderverzamelsysteem. Het systeem maakt gebruik van autonome robots, die bovenop een aluminium raamwerk rijden en opslagbakken, gestapeld in het raamwerk, uitslaan en naar geïntegreerde pickstations transporteren. Om een hoge doorvoer te garanderen, zijn snellopers in de bovenste lagen van het systeem opgeslagen. Gangpaden zijn overbodig, waardoor een maximale ruimtebenutting mogelijk is. Het Autostore systeem wordt algemeen gezien als ‘het meest compacte opslagsysteem ter wereld’. Swisslog realiseerde tot nu toe 35 Autostore projecten wereldwijd, waarvan één in de Benelux.

Meer informatie: Swisslog B.V.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven