Marktnieuws

Bij diverse distributiecentra van de supermarkten Albert Heijn, Jumbo, Aldi en Lidl is de afgelopen dagen gedemonstreerd. Boze boeren eisen een eerlijke prijs voor hun producten en blokkeerden met hun trekkers de toegangspoorten tot de logistieke hallen. 

Albert Heijn en Jumbo benadrukken echter dat de bevoorrading van de filialen niet in gevaar zijn gekomen. AH ‘begrijpt’ de zorgen van de boeren wel, maar acties bij dc’s zijn ‘niet de juiste weg’, aldus een woordvoerder tegen DistriFood

De zegsman geeft ook aan dat de invloed van de supermarkt op het inkomen van boeren gering is, omdat het met een relatief kleine groep boeren in Nederland werkt. Daar komt bij dat een groot deel van de producten van Nederlandse boeren wordt geëxporteerd, aldus AH.

Ook Jumbo geeft aan de onvrede onder de boeren te begrijpen. De supermarktketen wil dat alle partijen in de voedselketen met elkaar in gesprek blijven en is blij dat de protesten van relatief korte duur waren. 

Het nieuwste, grootste en meest geautomatiseerde dc van Picnic is geopend! DC-manager Stefan Tjeerdsma geeft tekst en uitleg #picnic #logistiek #logistics #warehousing #supplychain #supermarkt

Posted by Warehouse Totaal on Monday, 6 July 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven