Marktnieuws
Still optimaliseert beheer heftruckvloot
Still OptiTruck voor beter vlootbeheer

De nieuwe OptiTruck functie in Fleetmanager 4.x van Still maakt het mogelijk om een specifieke truck voor de eerstvolgende taak aan een chauffeur toe te kennen. Dit resulteert in een efficiëntere inzet van de intern transportvloot.

Tegelijkertijd garandeert een centrale verzamel-/terugbrenglocatie een snelle toegang tot de beschikbare heftrucks. Bovendien maakt het vlootbeheersysteem de beschikbaarheid en de inzet van individuele heftrucks volledig transparant. Een pilot van de nieuwe OptiTruck functie bij Hella Distribution in Erwitte, Duitsland, toont volgens Still aan dat het actief beheren van de intern transportvloot fikse besparingen oplevert. Dankzij OptiTruck wist Hella, zelfs bij een licht stijgende werklast, haar oorspronkelijke intern transportvloot van 160 heftrucks en magazijntrucks met ongeveer 20 procent te reduceren. Een forse kostenbesparing. Als gevolg van de actieve trucktoewijzing en de gelijkmatige inzet van de vloot daalden ook de investeringskosten volgens Hella aanzienlijk en dus ook de operationele en onderhoudskosten. Still FleetManager 4.x en OptiTruck kunnen worden ingezet voor alle heftrucktruckmerken. Momenteel gebruiken ongeveer 900 klanten FleetManager 4.x, voor het beheer van ongeveer 14.000 trucks.

Verklaring
De voordelen vloeien voornamelijk voort uit het actief toewijzen van de heftrucks aan chauffeurs. Een chauffeur heeft nog slechts toegang tot die truck, die hem voor de taak is toegekend op basis van de door de vlootbeheerder gedefinieerde selectiecriteria. Dat kan de truck zijn met het laagste aantal effectieve bedrijfsuren, maar bijvoorbeeld ook de jongste, voor de betreffende taak geschikte truck uit de heftruckvloot. Het vlootbeheersysteem bewaakt op deze manier een evenredige inzet van alle intern transport trucks, waardoor een kleinere vloot volstaat. Het systeem biedt ook de mogelijkheid van gecentraliseerde schademelding en schokdetectie. Hiermee kunnen de onderhoudskosten beter in de hand worden gehouden.

Meer informatie: STILL Intern Transport B.V.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven