Marktnieuws

Nog altijd worden veel pakketten handmatig ingepakt. Medewerkers doen dat meestal staand en dat kan sneller leiden tot vermoeidheidsverschijnselen. EVC, dat inpaktafels levert aan onder meer logistieke bedrijven, komt daarom met de ‘antivermoeidheidsmat’.

Als je langdurig staat, kan dat niet alleen leiden tot ongemak in de benen, maar kan ook onderrugklachten veroorzaken. Een mat kan daarbij helpen, stelt EVC uit het Brabantse Uden. De mat is ontworpen om het lichaam op een natuurlijk en onwaarneembare manier te laten bewegen, wat subtiele impulsen van de kuit- en beenspieren stimuleert.

Dit versterkt de doorbloeding en voorkomt stagnatie in de aderen waardoor vermoeidheidsverschijnselen langer uitblijven.

Ergonomisch werken

Er wordt steeds meer aandacht gegeven aan ergonomisch werken. Zo worden er door bedrijven arboregels opgesteld en worden er oplossingen gezocht voor fysieke klachten van medewerkers. De werkplek wordt onderzocht door een ergonoom en er worden ergonomische producten aangeschaft. Een antivermoeidheidsmat is dus zo’n product.

Vering

De mat maakt dat inpakmedewerkers niet meer op een harde vloer, maar op een zachte ondergrond hoeven te staan. Het verende effect zorgt bovendien voor microbewegingen van de voet, wat bloedopeenhoping in de benen vermindert. Het is ook mogelijk dat de vloermat bescherming biedt bij koude of gladde omstandigheden; daar zijn speciale werkplaatsmatten voor ontworpen.

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief!


Meer informatie: EVC (Verpakking) B.V.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven