Marktnieuws

Tijdens de vakbeurs LogiMAT – van 14 tot en met 16 maart in Stuttgart – presenteert SSI Schäfer onder meer een wereldwijd aangepaste verkoopstructuur voor geautomatiseerde totaaloplossingen en het nieuwe SSI Schäfer IT Solutions waarin het IT-specialisme van SSI Schäfer tegenwoordig is gebundeld.

Sinds begin 2017 is het IT-specialisme van SSI Schäfer gebundeld en wordt het verder uitgebouwd onder de naam SSI Schäfer IT Solutions. In een toelichting meldt SSI Schäfer dat het met een IT-huis – bestaande uit meer dan 1.000 experts – de interne logistieke processen analyseert, optimaliseert en visualiseert om aan de hoge technische eisen van toekomstige klanten te voldoen. “Wij bieden als magazijninrichter een totaalpakket, waarbij met de logistieke software WAMAS alle niveaus van een magazijn kunnen worden afgedekt.” Franz Bauer Kieslinger, CEO van SSI Schäfer IT Solutions: “Tijdens de LogiMAT presenteren wij onze IT-expertise op een eigen IT-stand in hal 7 (stand 7D49) en zo benadrukken wij de hoge relevantie van logistieke software en IT bij de logistieke goederen- en materiaalstroom. Met behulp van KPI’s en dashboards worden de mogelijkheden van WAMAS, SAP EWM en LES toegelicht.”

Verkoopstructuur

Op de hoofdstand in hal 1 (stand 1D21) presenteert SSI Schäfer de nieuwe verkoopstructuur voor geautomatiseerde totaaloplossingen. Op verschillende branche-eilanden worden referentieprojecten gepresenteerd uit met name de branches fashion, food retail, food & beverage, retail & groothandel, healthcare & cosmetica en industrie. “Het is essentieel om de markt van onze klanten te begrijpen en de taal van de klant te spreken”, zegt Harrie Swinkels, directeur van SSI Schäfer Automation. “We hebben gereageerd met een nieuwe, consistente branchegerichte focus op de klant en de markt, waar ook ter wereld.”
Live te bewonderen op de hoofdstand in hal 1 zijn het Cuby single-level shuttlesysteem en de technologisch vernieuwde plateaulift LogiMat. Verder is er aandacht voor het software-platform LogiVision. “Dit platform maakt de raadpleging, planning en uitvoering van logistieke systemen nog efficiënter. Het interactieve framework biedt tal van instrumenten voor inzicht in geïntegreerde projecten met betrouwbare analytische gegevens.”

Forum

SSI Schäfer organiseert tijdens de beurs ook een deskundigen-forum met als centraal thema ‘Welke trends zullen de logistiek drastisch beïnvloeden?’. Onder leiding van presentatrice en journaliste Gesa Eberl van de Duitse tv-zender N-tv treffen verschillende opinieleiders uit de branche zich op de hoofdstand van SSI Schäfer in hal 1. Klaus Tersteegen, Managing Director SSI Schäfer: “Met ‘Let’s Talk – het expertforum van SSI Schäfer’ creëren wij een platform waar gediscussieerd kan worden over toekomstvisies en waar best practice oplossingen van de logistiek kunnen worden gepresenteerd.” In samenwerking met het vakblad ‘Logistik Heute’ wordt het forum live en in samenvattingen verspreid via social media en de microsite ‘lets-talk.ssi-schaefer.com’.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven