Marktnieuws
Fource Logistics

Fource Logistics krijgt in 2020 een nieuw distributiecentrum. In Berkel en Rodenrijs is namelijk begonnen met de bouw van een warehouse van ruim 50.000 vierkante meter, waarvan 49.000 vierkante meter aan magazijnruimte. 

Een ware eyecatcher

Architectenbureau Heembouw Architecten verwacht dat het pand door zijn ‘spectaculaire vormgeving een ware eyecatcher in het landschap zal zijn’. 

Fource Logistics, dat onderdeel is van Fource Holding en actief is in de automotive aftermarket, voert zijn activiteiten nu nog uit vanuit vier verschillende dc’s, maar die locaties gaan straks op in het warehouse in Berkel en Rodenrijs. 

The Bridge

Het nieuwe dc krijgt de bijnaam ‘The Bridge’, dat verwijst naar de centrale entree op de eerste verdieping. Daardoor verloopt de routing van medewerkers vanaf de parkeerplaats (maaiveld) via een voetgangersbrug over het logistieke terrein voor vrachtwagens naar een centraal plein op de eerste verdieping. 

Op dit verhoogde niveau bevinden zich bijna alle ondersteunende faciliteiten, zoals kantoren, kleedruimten, kantine, trainingsruimten, etc.

Ook komt ‘The Bridge’ terug als het thema verbinding tussen mens en techniek (een brug slaan). In het interieur en materialisatie van het terrein worden technische en natuurlijke (menselijke) elementen verbonden, waarbij gebruik wordt gemaakt van de nieuwste technologie op gebied van mechanisatie, gecombineerd met traditionele warehousing.

Shuttlesysteem

Het DC wordt aangestuurd met een nieuw WMS en er zal bij het orderpicken gebruik worden gemaakt van een volautomatisch shuttlesysteem.

Van olie tot autobanden

Fource is de one-stop-shop voor autobedrijven. Naast automaterialen, gereedschap, olie, banden en werkplaatsbenodigdheden levert Fource ook opleidingen, technische data en marketingondersteuning. Fource verzorgt de distributie van het centrale dc naar grossiers en vanuit Fource Automotive naar het autobedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven