Marktnieuws

De Spaanse supermarktketen Mercadona heeft systeembouwer Witron opdracht gegeven om een nieuw distributiecentrum te realiseren in het noorden van Spanje. Vanuit die dc moeten uiteindelijk 170 winkels beleverd worden.
Het is al het vierde distributiecentrum dat Witron voor Mercadona inricht; wederom spelen het OPM systeem (Order Picking Machinery) en het DPS (Dynamic Picking System) een hoofdrol.

Het systeem in het Noord-Spaanse Leon behelst een warehouse waar, verspreid over 28 gangen, 176.500 opslagplaatsen zijn. In de toekomst zullen iedere dag zo’n 146.000 artikelen worden gepickt met behulp van 16 COM machines, die ze op laadwagentjes plaatsen. Het hele orderpickproces vindt automatisch plaats, zonder dat daar mensen aan te pas komen. Dit betekent dat de kans op pickfouten vrijwel nihil is. Het Witron DPS, met 6,800 pickplaatsen en zes werkstations, draagt zorg voor de orderpicking van nog eens 9.000 artikelen. Bijzonder aan het nieuwe Mercadena dc is dat op verzoek van sommige winkels ook halve pallets gepickt kunnen worden; dit gebeurt met dezelfde AS/RS kranen die ook de hele pallets afhandelen. 

Mercadona wordt in Spanje gezien als het snelst groeiende supermarktconcern. Momenteel werken er 60.000 mensen en zijn er door het hele land 1.210 winkels in bedrijf. De jaaromzet bedraagt zo’n 14 miljard euro.
Witron en Mercadona werken al samen in twee dc’s in Ciempozuelos (bij Madrid) en een in Ribarroja (bij Valencia). Als medio 2010 het nieuwe dc in Leon operationeel wordt, zullen er in totaal 98 COM machines voor Mercadona werken. Zij handelen zowel de droge, de verse, de temperatuurgevoelige als ook de diepvriesartikelen af.

Meer informatie: Witron Engineering B.V.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven