Marktnieuws

Correos, de Spaanse nationale aanbieder van postdiensten, heeft een order geplaatst bij Vanderlande Industries voor de levering en implementatie van geautomatiseerde sorteersystemen, type Posisorter, voor elf van zijn sorteercentra. Met de sorteerinstallaties kan het postbedrijf per uur ruim 10.000 pakketten van zeer uiteenlopende omvang en vorm sorteren.
De automatiseringsprojecten worden in twee fasen uitgevoerd. Dit jaar nog worden zes centra gemoderniseerd. De overige vijf centra moeten in 2012 operationeel zijn. Ook is er een optie om later nog twee sorteercentra te automatiseren met dezelfde systemen.

De systemen worden voorzien van een invoer met een labelstation, dynamische weegschaal en een geautomatiseerd station voor volumemeting en het tweezijdig scannen van barcodes met machine visioncamera’s. De systemen worden geleverd met 12 + 1 uitgangen met rollers, uitgerust met onderhoudsvrije magnetische remmen en een display dat de operator op de hoogte houdt van de actieve omschrijving van de bestemming.
De systemen worden aangestuurd door de Flow System Controller (FSC) van Vanderlande, een flexibele, modulaire oplossing voor het bedienen van apparatuur voor het sorteren, vervoeren en verwerken van goederen. De bestemmingsserver van het systeem wordt speciaal voor Correos ontwikkeld op basis van de functionaliteit, algoritmen en functies van vergelijkbare systemen.

De Posisorter is een shoe sorter, waarbij pakketten voorzichtig in een diagonale beweging in de uitgangsbanen worden geschoven door voorgevormde schoenen op geëxtrudeerde aluminium dragers. Het systeem is leverbaar voor enkel- of dubbelzijdig sorteren. De nieuwste Posisorter is volgens de leverancier 20 procent energiezuiniger dan zijn voorganger. Bovendien ligt het geluidsniveau 3 dB(A) lager dan dat van eerdere versies, waardoor dit het stilste shoe sorter systeem op de markt is, aldus Vanderlande.
De nieuwste systemen zijn tevens onderhoudsvriendelijker. Zelfs bij snelheden van 3 m/s is de levensduur van de schoenen zeven keer langer en kan een schoen dankzij het gepatenteerde plug-and-play dragersysteem binnen 60 seconden worden vervangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven