Marktnieuws

Sorter voor carnavalsspecialist

Om de sterke groei aan te kunnen is Der Karnavalwierts, Europa’s grootste carnavalswarenhuis, omgeschakeld van single orderpicking naar batchpicking. Voor de nieuwe orderverzamelwijze leverde Optimus uit Wijchen een 33 meter lange sorteerinstallatie, type OptiSorter, aan het magazijn van Der Karnevalswierts in Heerlen.
Der Karnavalswierts zag de vraag naar carnavalskleding en speciale kostuums buiten het carnavalsseizoen sterk groeien. Ook het aandeel dat wordt verkocht via de online shop stijgt al jaren. Het aantal orders en daarmee de druk op het magazijn neemt daardoor toe. Met de nieuwe pusher sorter hoopt Der Karnavalswierts de productiviteit in het magazijn sterk te verbeteren. De sorter heeft een capaciteit van 5.500 trays per uur.

Met het systeem wordt in het hoofdseizoen een batch gecreëerd van 250 orders die gelijktijdig worden verzameld. De meeste artikelen zijn hangend opgeslagen en worden met een inductiegeleide truck verzameld. Nadat de artikelen in batch verzameld zijn, worden ze per stuk opgevouwen, voorzien van een prijssticker met barcode en automatisch verpakt. Een conveyor transporteert de verpakte artikelen vervolgens naar het invoerbordes van de sorter. Deze leest de barcode en het artikel wordt naar een van de 150 uitgangen gesorteerd. Het sorteren en toewijzing van de uitgangen is een dynamisch proces waardoor er een hoger aantal opdrachten verwerkt wordt dan er uitgangen zijn. Optimus ontwikkelde hiervoor speciale software.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven