Marktnieuws

SOOB scholingssubsidies 2016 bekend

SOOB scholingssubsidies 2016 bekend
SOOB scholingssubsidies 2016 bekend

SOOB, het opleidings- en ontwikkelingsfonds voor de sector transport en logistiek heeft het subsidie aanbod voor 2016 bekend gemaakt. Nieuw in het overzicht zijn de subsidiemogelijkheden op het gebied van veiligheid en zij-instroom.

SOOB stimuleert met subsidies het volgen van opleidingen en trainingen door huidige én toekomstige medewerkers in de bedrijfstak. Jaarlijks maken circa 15.000 werknemers van 1.500 bedrijven gebruik van de scholingssubsidies.

Veiligheid
De sector kent relatief veel risico’s als het gaat om aanrijd- en valgevaar, fysieke belasting, agressie en geweld. Daarom wordt er op opleidingen op het gebied van veiligheid € 100,- euro subsidie of meer per opleiding verstrekt. Daarbij gaat het om onder andere VCA, fysieke belasting en criminaliteitspreventie. Voor branchekwalificerende opleidingen wordt extra hoge subsidie verstrekt. Onder andere op opleidingen met een branchekwalificerend examen zoals Veiligheidscertificaat Heftruck en Vakbekwaamheid Behandeling Gevaarlijke stoffen.

Zij-instroom
Voor het opleiden van nieuw personeel via zij-instroom draagt SOOB in hoge mate bij in de opleidingskosten op alle onderdelen van de rijopleiding. Voorwaarde is o.a. dat er sprake moet zijn van een baangarantie van minstens één jaar. De regeling voor medewerkers die al in dienst zijn, blijft bestaan.

Brancheopleidingen
Het bestaande aanbod voor branchekwalificerende opleidingen voor logistiek medewerkers, chauffeurs, kraanmachinisten, verhuizers en middenkader blijft intact. De themagerelateerde subsidie voor de praktijkdagen code 95 blijft ook gehandhaafd. Dit is interessant omdat voor de meeste chauffeurs geldt dat zij per 9 september 2016 Code 95 op hun rijbewijs moeten hebben staan.

Sectorinstituut
De uitvoering van deze activiteiten wordt verzorgd door het Sectorinstituut Transport en Logistiek. Het Sectorinstituut is opgericht door sociale partners in de sector: TLN, VVT, FNV Transport & Logistiek en CNV Vakmensen. Meer informatie staat op de website. Daar staan ook de reglementen en een uitgebreid overzicht met opleidingen waarvoor subsidie kan worden aangevraagd.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven