Marktnieuws

SM Electronic, specialist in consumentenelektronica, informatietechnologie en telecommunicatie, heeft het eigen sorteersysteem een plinke impuls gegeven. Een nieuw oval split tray sorteersysteem van Van Riet optimaliseert de oude situatie door een hoge sorteerbetrouwbaarheid en beschikbaarheid van het systeem te garanderen, waardoor efficiency en effectiviteit van de bedrijfsactiviteiten toenemen.

SM Electronic ontwikkelt en levert een range aan producten en accessoires in de marktsegmenten consumentenelektronica, it en telecommunicatie. Het bedrijf beheerst daarbij het hele proces; van de ontwikkeling van nieuwe producten tot en met de logistiek, marketing en distributie en de assortimentsbewaking bij de P.O.P. (Point of Purchase). Klanten kunnen hierdoor sneller reageren waardoor zij op hun beurt ook weer concurrerend en succesvoller kunnen werken.

Tweeledig
Het nieuwe oval split tray sorteersysteem dat Van Riet aan SM Electronic heeft geleverd, beschikt over 77 uitgangen en heeft een tweeledige functie. Het brede scala aan producten wordt direct na het sorteren in de doos of bak gesorteerd. Daarnaast
kunnen de producten ook direct in een pallet worden gesorteerd. Alle verzameldozen worden voorzien van een barcode label. Op het invoerstation wordt de batch geactiveerd. Hiervoor gaan alle rode lampen op de sorteeruitgangen branden. De dozen, boxen of pallets worden onder de sorteeruitgangen geplaatst en softwarematig gelinkt aan de verzendbox door middel van een handscanner.

Palletlift
Op deze manier is bekend welke doos op welke sorteeruitgang staat. Nadat de barcode aan het sorteerstation is gelinkt, dooft het rode licht. Hierna kan het sorteren beginnen. De producten worden op pallets naar het invoerstation gebracht. Het handmatig invoeren kan op twee manieren plaatsvinden. Ten eerste door middel van rollenbanen die de dozen in het invoer gebied brengen; ten tweede door middel van een palletlift die naast één van de invoer gebieden gesitueerd is. De rollenbaan heeft een dubbele functie namelijk als buffercapaciteit voor de dozen èn als ergonomische werkplek voor de medewerkers.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven