Marktnieuws

Techgigant Toshiba introduceert de ‘DynaEdge DE-100’. Dat is de naam van een compacte, draagbare Windows-pc, inclusief ‘smartglass’. Deze slimme werkbril staat in directe verbinding met het systeem, dat volledig ingericht is op industriële omgevingen. Als doelgroep heeft Toshiba dan ook duidelijk de heftruckchauffeur, monteur of orderpicker voor ogen. Zo heeft een bebrilde orderpicker in een warehouse zijn handen vrij, maar tegelijkertijd zicht op een compleet scherm met relevante informatie om het pick and pack-proces te verbeteren.

Toshiba mikt met het systeem o.a. op logistiek medewerkers in het warehouse, bezig met organiseren en beheren van voorraad. Het handmatig verzamelen van orders moet met behulp van de ‘wearable’ efficiënter gaan verlopen. Het systeem biedt hulp bij het organiseren en sorteren van binnenkomende en uitgaande goederen. Voorraadbeheer kan worden geoptimaliseerd doordat bijvoorbeeld visuele instructies op de bril verschijnen om pallets zo effectief mogelijk te stapelen. Ook kan het de optimale route binnen het magazijn aangeven en barcodes van artikelen scannen om voorraad op af te stemmen.

De werkbril is niet alleen een ‘slim’ doorgeefluik voor werknemers, maar geeft hen ook de mogelijkheid de situatie op locatie te filmen en live te streamen naar een externe expert voor directe hulp. Vanaf april 2018 is de dynaEdge met werkbril leverbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven