Marktnieuws
Sligro Breda

Horecagroothandel Sligro opent volgend jaar een distributiecentrum in Breda. In het pand, dat op een terrein van 5,4 hectare staat, komen 150 tot 200 mensen te werken. Hoewel het dc dus werkgelegenheid oplevert, is er ook veel protest.

Bewoners van met name de achtergelegen nieuwbouwwijk Waterdonken zijn not amused. Zij hoopten op de komst van een ecologisch park, maar in plaats daarvan zullen er straks tientallen vrachtwagens door hun buurt rijden. “Zo’n dc hier is onvoorstelbaar”, zegt een inwoner tegen Hart van Nederland.

“Belachelijk, zou ik willen zeggen”, klaagt een ander. Een derde bewoner vindt het ‘tragisch’: “De overheid is er voor de burger, maar het lijkt erop dat wij de overheid moeten dienen (…) Dit deel van Breda wordt in de steek gelaten.”

Bekijk hier de reportage van Hart van Nederland.

Sligro wil het dc gebruiken om horecaclanten in de regio beter te kunnen bedienen. Momenteel heeft het bedrijf al acht van dergelijke dc’s in Nederland. 

Bewoners begonnen een handtekeningenactie en deelden tientallen bezwaren in bij de gemeente, die allemaal van tafel werden geveegd. Een aantal bewoners is reeds naar de bestuursrechter gestapt en vestigt daar zijn hoop op.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven