Marktnieuws
Sharehouse

Het delen van magazijnen is van alle tijden, maar de Duitse start-up Sharehouse laat logistieke bedrijven nu via WhatsApp met elkaar in contact komen om de vierkante meters te delen. 

Ben je op zoek naar meer opslagruimte, dan kun je het in Berlijn gevestigde Sharehouse een appje sturen om jouw wensen (vierkante meters, locatie, periode, enzovoort.) kenbaar te maken. Via een ticker krijg je vervolgens alle beschikbare locaties te zien. Ook als je zelf magazijnruimte in de aanbieding hebt, kun je dat potentiële collega’s laten weten via de WhatsApp van Sharehouse. 

Via WhatsApp kun je heel eenvoudig (en vertrouwelijk) chatten met de logistieke experts van Sharehouse.

Airbnb voor magazijnen

Middels pushmeldingen word je door het ‘Airbnb voor magazijnruimte’ op de hoogte gehouden van pas vrijgekomen locaties. Overigens is Sharehouse vooralsnog enkel in Duitsland actief. Logistiek bedrijven uit Nederland hoeven Sharehouse dus niet te appen.

“De logistiek moet soms snel zijn. Met ShareHouse Pulse brengen we aanbieders van en zoekers naar magazijnruimte nog effectiever samen dan voorheen”, zegt Business Development Manager Florian Loeßer.

20.000 palletplaatsen

SharehousePlus begon in september en inmiddels zijn er al meer dan 20.000 palletplaatsen ‘via WhatsApp’ vergeven. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven