Marktnieuws
Nieuw logistiek centrum Schrauwen.
Nieuw logistiek centrum Schrauwen.

De nieuwbouw van het nieuwe logistiek centrum van technische groothandel Schrauwen in Herentals, bij Antwerpen, meet 10.000 m2 en biedt ruimte aan meer dan 10.000 palletlocaties. Om de goederen tot een hoogte van 11,20 meter veilig in en uit te kunnen slaan, zijn de elf nieuwe STILL reachtrucks onder meer uitgerust met een camerasysteem en automatische hefhoogte voorkeuze.

Voor het mobiel intern transport koos Schrauwen voor STILL met 5 orderverzameltrucks, 3 reachtrucks en 3 stapelaars. Om de goederen tot een hoogte van 11,20 meter veilig in en uit te kunnen slaan, zijn de STILL reachtrucks onder meer uitgerust met een camerasysteem en automatische hefhoogte voorkeuze. Tevens is BlueSpots veiligheidsverlichting voorzien. De camera’s en het hefhoogte voorkeuzesysteem zijn nieuw voor Schrauwen. Met BlueSpots had de onderneming al ervaring. Het systeem, waarbij een heldere blauwe vlek op de vloer wordt geschenen om voetgangers en andere verkeer op de naderende truck te attenderen, is op basis van de goede ervaringen nu ook op de orderverzameltrucks gemonteerd.

Verschillende zones

Bij binnenkomst worden de goederen gecontroleerd, indien nodig in een voorraadbak geplaatst, en voorzien van een etiket. Daarna worden ze naar de door het eveneens nieuwe WMS voorgestelde opslaglocatie gebracht. Voor het pickproces is het warehouse ingedeeld in verschillende zones. Naast de compacte opslag voor langzaamlopers, is er een legbordensectie voor de snellopers en klant specifieke artikelen. De zone telt 10.000 locaties en herbergt ongeveer 4.000 verschillende artikelen. Volumineuze artikelen liggen in opgeslagen in de palletstellingen. Voordat een orderverzamelaar aan zijn route begint, meldt hij zich aan op zijn PDA en scant hij de truck. Op zijn scherm ziet hij telkens de order met de hoogste prioriteit. Als alle orderregels zijn verzameld, wordt de order geconsolideerd bij één van de drie inpakstations, voorzien van een verzendetiket en gereedgezet op de juiste laadkade.

Korte pickroutes

Dankzij de inrichting van het pand, waarbij stellingen in de breedte zijn geplaatst, zijn de pickroutes relatief kort. Een gangpad is 70 meter diep. Daardoor hoeven de orderverzamelaars nooit echt lange routes af te leggen. De grondlocaties van de stellingen zijn reeds voor 90 procent gevuld. Hoger gelegen stellingvakken zijn inmiddels ook al voor de helft gevuld. De overige locaties dienen vooral om verdere groei en uitbreiding van het assortiment op te vangen. Dagelijks worden er gemiddeld 400 orders, samen goed voor circa 2.000 orderregels, verzameld. Het transport naar de klant verzorgt Schrauwen zelf. De vrachtwagens worden ’s nachts geladen, zodat ze ’s ochtends vroeg kunnen vertrekken en de goederen op tijd op de gewenste locatie zijn.

 

Meer informatie: STILL Intern Transport B.V.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven