Marktnieuws

De Duitse Wortmann-Groep heeft haar ultramoderne distributiecentrum in Detmold in bedrijf genomen. In het dc kunnen per uur 50.000 paar schoenen worden afgehandeld. Daarmee is de capaciteit uitgebreid van 160.000 tot 400.000 paar schoenen in maar één enkele shift per dag. De opdracht voor de logistieke inrichting van het dc ging naar Van Riet MHS uit Nederland.
Van Riet verzorgde de complete techniek voor het intern transport van de dozen, inclusief meerdere hoge capaciteit sorters, productidentificatie, etikettering en software.
In totaal leverde de integrator 2.900 meter transporttechniek, 22 herkenningsstations, 490 motoren, 320 rolmotoren, 6 volautomatische etiketteer- en weegbanen, 2 hoge capaciteit shoesorters (type Closed Deck), 1 Vari pop-up sorter en 4 pusher sorterbanen met 60 bestemmingen. Een mechanisch element in de bestemmingsbanen zorgt ervoor dat dozen langer dan 800 mm automatisch in lengterichting op de bufferbanen terecht komen.
De dozen worden aangeboden aan twee palletiseerrobots en extra handmatige palletiseerstations die in verbinding staan met een aangedreven pallethangbaansysteem en het hoogbouwmagazijn.
Een groot gedeelte van de goederen wordt via het cross docking principe meteen weer in containers of vrachtwagens geladen. Een tunnel met daarin twee transportbanen naar het bestaande dc aan de andere kant van het spoor maken het systeem compleet.
Van Riet leverde tien jaar geleden ook de bestaande transport- en sorteerinstallatie. De besturing en software van die installatie werd tijdens het recente project eveneens gemodificeerd.

Meer informatie: VanRiet Material Handling Systems BV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven