Marktnieuws

SAVAS traint arbeidsdeskundigen UWV

Automotive stoelenspecialist SAVAS uit Zaltbommel, trainde onlangs een groep nieuwe UWV arbeidsdeskundigen op het gebied van het zitten in bedrijfsvoertuigen en logistiek materieel, waaronder ook heftrucks.

De specialisten van het UWV worden onder meer belast met het beoordelen van aanvragen voor aangepaste stoelen. De training moet hen meer inzicht geven in de specifieke ergometrie (inspanningsonderzoek) van het zitten en het werken in een bedrijfsvoertuig. Binnen het programma vormt het werk van de heftruckchauffeur een apart onderdeel. Het blijkt namelijk dat de rug en wervelkolom van heftruckschauffeurs zeer zwaar wordt belast. En eigenlijk voldoet het standaard stoeltje op dit soort machines maar zelden, stelt Savas. Het gevolg is dat chauffeurs met rug- en beenklachten regelmatig bij het UWV terecht komen voor een aangepaste stoel.

Trillingsbelasting

Een nieuwe stoel is lang niet altijd nodig. In veel gevallen kan men volstaan met het verbeteren, aanpassen en reconditioneren van de bestaande stoel volgens de door Savas ontwikkelde VAR-methode (Value at Risk). De arbeidsdeskundigen  kregen uitleg over de trillingsbelasting waarmee chauffeurs te maken hebben en wat dat doet met het lichaam. Overmatige laagfrequente trillingen zijn schadelijk en worden door een slechte over versleten stoel sneller doorgegeven. Ook werden alle aanpassingen geplaatst binnen de wetgeving en de mogelijkheden om binnen dit kader, een chauffeur een betere werkomgeving te bieden.

 

Meer informatie: SAVAS Seating B.V.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven