Marktnieuws

Het magazine Material Handling & Logistics heeft onderzocht wat logistiek managers in de Verenigde Staten verdienen. Deze zogeheten ‘professional’ ontvangt volgens de enquête omgerekend een kleine 87.000 euro bruto per jaar. Dat is bijna vijf procent salaris meer dan vorig jaar.

De doorsnee material handling- of logistiek manager in de Verenigde Staten is een witte man van in de vijftig die woonachtig is in het Midden-Westen. Daartoe behoren staten als Illinois, Iowa, Michigan, Ohio en Wisconsin. De gemiddelde manager heeft 26 tot 30 jaar ervaring en werkt al 6 tot 10 jaar bij zijn huidige bedrijf. De ‘MH&L 2019 Salary Survey’ is afgenomen onder 288 respondenten.

Hoe zit het eigenlijk voor Nederland?

Opinieblad Elsevier neemt ieder jaar, in samenwerking met adviesbureau Berenschot, 257 functies en de bijbehorende salarissen onder de loep. Uit het onderzoek ‘Wie verdient wat?’ uit 2018 blijkt dat de ‘manager logistiek’ gemiddeld 75.600 euro bruto per jaar verdient. Dat is dus minder dan in Amerika.

Reviewsite Glassdoor gaat echter uit van een gemiddeld salaris van 67.291 euro voor de ‘logistiek manager’, terwijl vacaturewebsite Indeed uitkomt op een jaarsalaris van 53.787 euro.

Hoe tevreden zijn de managers over hun baan?

Uit het Amerikaanse onderzoek blijkt dat de logistiek managers het ‘basissalaris’ belangrijk vinden, maar dat één aspect nog waardevoller is: baanzekerheid. Verder geeft 46 procent van de respondenten aan ‘tevreden’ te zijn over hun baan, terwijl 36 procent van de managers laat weten ‘zeer tevreden’ te zijn. Dat is een totaal van 82 procent aan tevreden managers, een stijging van zes procentpunten ten opzichte van vorig jaar.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven