Marktnieuws

Ozon groeit maar door. De omzet van het ‘Amazon van Rusland’ groeide in het eerste kwartaal van 2020 met 115 procent en men investeert ook volop in zijn IT en logistiek. Zo zullen er alleen al deze maand vijf nieuwe distributiecentra worden gebouwd in de regio. 

Ozon beschikt op dit moment over twee grote fulfilmentcentra: in Tver en Moskou. Daar komen er dus vijf bij: drie in de autonome republiek Tatarstan, een in Novosibirsk in het zuiden van Siberische Rusland en een in Sint-Petersburg.

In Zelenodolsk in Tatarstan zal later dit jaar een dc worden geopend op een oppervlakte van 38.000 vierkante meter. Het pand verwerkt 7 miljoen goederen en die worden geleverd aan 3.000 plaatsen in Tatarstan en aangrenzende regio’s. 

140.000 pakketten per dag

In Petersburg komt er een dc te staan op 29.000 vierkante meter; daar zullen ongeveer 140.000 pakketten per dag worden verwerkt. In Novosibirsk breidt Ozon uit met een warehouse van 67.000 vierkante meter. Dit laatste pand zal gefaseerd worden geopend en daardoor kunnen de eerste orders al in september worden verwerkt. Ondanks de strenge Siberische winters verwacht Ozon geen bouwvertragingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven