Marktnieuws
ProDelta zonnestroomproject Distriport Tilburg.
ProDelta zonnestroomproject Distriport Tilburg.

ProDelta bouwt voort op haar duurzaamheidsbeleid door verder te investeren in een grootschalig zonnestroomproject in Tilburg. Naast de reeds in 2017 opgeleverde windmolen met een capaciteit van 3,5 Mega Watt en een opgewekt vermogen van 8,2 mln. kWh stroom (goed voor energievoorziening voor 2.350 huishoudens) is recent het grootste zonnestroomsysteem van Brabant opgeleverd.

Dit project is gerealiseerd op het dak van Distriport Tilburg. Op het dakoppervlak van 60.000 m² zijn in totaal 24.310 zonnepanelen geïnstalleerd. Het totale zonnestroomsysteem levert een totale capaciteit van 6,3 mln. kWh stroom. Met deze investering kunnen uiteindelijk 1.800 huishoudens worden voorzien van duurzame energie.

Duurzaamheidsstrategie

Genoemde ontwikkelingen, die totaal 4.200 huishoudens voorzien van duurzame energie, sluiten aan op de duurzaamheidsstrategie van ProDelta en zijn een grote stap richting het leveren van een bijdrage aan een groenere en duurzame toekomst. Ook het nieuw te realiseren project Distriport Waalwijk, met een dakoppervlak van 70.000 m², zal worden verzien van een zonnestroomproject.

“Wij zijn er trots op dat ProDelta steeds meer investeert in de opwekking van duurzame energie”, zegt Sander van Zwienen, Adjunct-Directeur Vastgoed ProDelta. “Met de beide hierboven genoemde projecten kan ProDelta in één keer haar gehele portfolio ‘vergroenen’.” De doelstelling van ProDelta is om op innovatieve en duurzame wijze vastgoed te ontwikkelen en uit te bouwen. De vastgoedstrategie van ProDelta kenmerkt zich door verantwoord gebruik van grond, materialen en natuurlijke hulpbronnen. Bij de ontwikkeling van projecten staan duurzame oplossingen en materialen voorop. Het toepassen van zonnepanelen alsmede de windmolen zijn hier voorbeelden van. ProDelta wil door participatie in deze projecten een actieve bijdrage leveren aan het enerzijds verminderen van de CO2-uitstoot en anderzijds aan het opwekken van duurzame en schone energie.

 

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven