Marktnieuws
Aandacht voor brandveiligheid in warehouses.
Aandacht voor brandveiligheid in warehouses.

Branchevereniging VNCW organiseert een kennismeeting die ondernemers en managers meer kennis en inzicht moet geven over constructies, materiaalsoorten en brandveiligheid in het algemeen. Reden hiervoor is dat er de laatste jaren weer veel gebouwd in de logistiek.

Het zijn met de toegenomen vraag naar logistiek vastgoed goede tijden voor investeerders, projectontwikkelaars, adviseurs, bouwbedrijven, architecten en andere dienstverleners. Er moeten veel belangen gediend worden, zoals die van investeerders, overheden en opdrachtgevers. En daarbij hebben ook andere partijen nog hun eigen inbreng en visie. In dat tumult van belangen, verlangen en adviezen moet de uiteindelijke opdrachtgever en gebruiker de juiste beslissingen nemen over brandveilige keuzes bij nieuwbouw en overname bestaande gebouwen.

Brede kennis brandveiligheid

Het ontwerp van een nieuwe opslag verlangt een brede kennis van brandveiligheid. Door het management van bedrijven worden ook beslissingen genomen of logistieke panden worden overgenomen. Hoewel bij het ontwerp van een nieuw gebouw of overname van een bestaand pand adviseurs betrokken worden spelen commerciële belangen van de adviseurs mee in hun adviezen. Daarnaast worden de uiteindelijke keuzes en beslissingen teruggelegd bij het management van de onderneming. Er moeten keuzes gemaakt worden over de locatie, constructies en materialen. Keuzes zoals beton of staalbouw, zijn dakluiken toegestaan of niet, is steenwol brandwerend of niet. Daarnaast moeten toepassingen van brandveilige oplossingen afgestemd worden op strategische beslissingen. Wordt er gebouwd voor 5 jaar of voor de lange duur. Op het gebied van brandveilige oplossingen hebben directie en management van PGS15 / BRZO bedrijven nauwelijks tot soms geen kennis.

SWOT-analyse

Binnen het project ‘Bouwen aan brandveilige logistiek’ wordt allereerst het gebrek aan kennis op het gebied van brandveiligheid in kaart gebracht en vastgelegd in een SWOT-analyse. Onder leiding van deskundigen op het gebied van brandveiligheid zoals bouwkundig ingenieurs en leveranciers van materialen zal de meeting samengesteld worden en zal deze landelijk verzorgd worden. Deze zal open staan voor bedrijven logistiek en andere branches, maar ook overheden en andere geïnteresseerden. Na de landelijke sessies zal de kennismeeting omgezet worden in een E-learning cursus om behoud op de lange duur veilig te stellen.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven