Marktnieuws

Magazijnspecialist Reesink Logistic Solutions distribueert rode robots van AutoStore in de Benelux. Ze duiken in steeds meer magazijnen op. De technologie waarbij robots over aluminium grid bakken op hoge snelheid verplaatsen heeft zich de afgelopen jaren bewezen. Dat erkennen ook de Financial Times en Google: zij selecteerden AutoStore voor hun Europese top 100 van bedrijven in de digitale transitie.

De distributie en logistieke sector staan voor grote uitdagingen. De enorme vraagstijging door E-commerce dwingt bedrijven om hun logistieke proces drastisch om te gooien en gekwalificeerd personeel is moeilijk te vinden. Een efficiënt draaiend magazijn is essentieel voor de bedrijfsvoering en dat maakt automatisering een must. Reesink Logistic Solutions (RLS) herkent dit probleem bij haar klanten en past AutoStore in steeds meer magazijnen toe. Tijdens de logistieke vakbeurs LogiMAT, die van 19 tot 21 februari in Stuttgart gehouden wordt, laat RLS het AutoStore systeem zien.

Meer goederen in dezelfde ruimte

Eric Ebbers, salesmanager Benelux bij RLS, vertelt: “Lang niet alle bedrijven hebben genoeg ruimte om hun magazijn uit te breiden. AutoStore biedt in die gevallen uitkomst. Met het systeem is een grote opslagdichtheid mogelijk waardoor er veel meer goederen in dezelfde ruimte opgeslagen kunnen worden.” Intelligente software automatiseert het picking proces waardoor er ook minder mensen nodig zijn om orders te verzamelen. RLS integreerde het systeem afgelopen jaar bij diverse klanten, waaronder PostNL, Accell en Beekman.

Onderdeel van totaaloplossing

AutoStore is niet de enige geautomatiseerde oplossing voor magazijnen. Magazijnspecialist RLS levert ook Lalesse magazijnkranen, palletshuttles, conveyors en meer. Elk warehouse is uniek, en geen oplossing is hetzelfde. Met alle specialismen in eigen huis voorziet RLS haar klanten in uiteenlopende sectoren van een geautomatiseerde warehouse oplossing, volledig afgestemd op de wensen en eisen van de klant.

Meer informatie: Reesink Logistic Solutions

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven