Marktnieuws
De Britse onderneming Rockspring PanEuropean PLP Fund gaat op Trade Port Noord Venlo 22 miljoen euro investeren in een hoogwaardig distributiecentrum. Het nieuwe, ongeveer 40.000 vierkante meter grote, gebouw wordt ontwikkeld door Van den Boogaard Projecten uit Tegelen.

Inmiddels is de helft ervan voorverhuurd. Met de komst van dit distributiecentrum zullen naar verwachting uiteindelijk 150 tot 200 arbeidsplaatsen worden gecreëerd. Het nieuwe logistieke magazijn komt op een perceel van 60.000 vierkante meter en zal volgens planning in november dit jaar worden opgeleverd. Daarbij krijgt het gebouw de BREEAM-certificering van ‘zeer goed’, waarmee de duurzaamheidsdoelstellingen van Trade Port Noord Venlo worden onderstreept.

Strategische ligging

Volgens Rockspring is voor Venlo gekozen vanwege de strategische ligging van Trade Port Noord Venlo in een Europese toplocatie: dichtbij de Duitse en Belgische grens en met directe toegang tot een uitgebreid wegennetwerk en de vele eenvoudig bereikbare vliegvelden in de buurt.

Rockspring PanEuropean is inmiddels een van de langstlopende Europese open-end fondsen. Het bevat momenteel 390 miljoen euro aan beheerd vermogen met verbintenissen van vijftien wereldwijde investeerders uit onder andere Duitsland, Nederland, België en Zwitserland.

Stephan Satijn, wethouder Economische Zaken in Venlo, feliciteert alle partijen die betrokken zijn bij deze significante deal: “Rockspring heeft op het juiste moment een uitstekende keuze gemaakt. We zijn ervan overtuigd dat ze zich meer dan welkom zullen voelen op de beste logistieke hotspot van Europa.”

Gedeputeerde Twan Beurskens (Economie en Kennisinfrastructuur van de provincie Limburg) is verheugd dat Rockspring heeft besloten in Limburg te investeren. “De beslissing om substantieel te investeren in Venlo is verder bewijs dat onze regio zich in het hart van de Europese logistieke wereld bevindt. Venlo is echt een logistieke hotspot, en samen met de gemeente Venlo zal de provincie Limburg zich verder inzetten om deze positie te versterken.”

Hoogkwalitatief

Laurien van Wieringen, verantwoordelijk voor het vermogensbeheer van Rockspring in de Benelux, zegt hierover: “De Nederlandse economie blijft zich herstellen.Daarnaast verbeteren de wereldwijde en Europese handelsvoorwaarden zich en nemen de vraag naar arbeidskrachten en de verwachting omtrent huurgroei toe. Dit logistieke bouwproject stelt ons in staat een hoogkwalitatief distributiecentrum te leveren in dit belangrijke Noord-Europese logistieke knooppunt, dat kampt met een aanbodtekort, en uitstekend geschikt is als distributiepunt.”

Rockspring, opgericht in 1984, is een Britse vastgoedinvesteerder in projecten in de UK en Europa. Trade Port Noord Venlo is in 2012 opgericht door de gemeente Venlo en Development Company Greenport Venlo (DCGV) om het 231 ha uitgeefbare bedrijventerrein Trade Port Noord Venlo (TPN) als onderdeel van Greenport Venlo te ontwikkelen.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven