Marktnieuws

Supermarktketen REWE gaat vanaf augustus 2022 meer dan 350 winkels in het noorden van Duitsland bevoorraden vanuit het nieuwe, geautomatiseerde distributiecentrum in Henstedt-Ulzburg in het uiterste noorden van Duitsland.

De Duitse systeemleverancier WITRON Logistik + Informatik GmbH heeft als hoofdaannemer opdracht gekregen voor het ontwerp en de bouw van het complex.

REWE implementeert de WITRON-oplossingen OPM (Order Picking Machinery), DPS (Dynamic Picking System), CPS (Car Picking System) en DPP (Display Pallet Picking) en is daarmee in staat om op topdagen op een winkelvriendelijke manier 165.000 bakken te picken.

Het dc wordt 86.500 vierkante meter groot en biedt ruimte aan meer dan 12.000 verschillende artikelen, zowel droge als verse levensmiddelen.

“De belangrijkste redenen voor deze investering zijn ecologisch en economisch van aard”, aldus Matthias Bähr van REWE. “Dit bespaart veel kosten over de gehele toeleveringsketen en biedt garanties op lange termijn voor uitstekende levering aan onze markten, ook in tijden van crisis.”

“Onze duurzaamheidsstrategie omvat meer aspecten, bijvoorbeeld ergonomische werkstations, vermindering van onze CO2-uitstoot door optimaal beladen vrachtauto’s en uiteindelijk minder ritten. En, niet te vergeten, de bouw van het magazijn en de beheerlocatie voldoet aan de normen voor het gouden certificaat van DGNB (DGNB is een Duitse organisatie voor duurzaam bouwen).”

Meer informatie: Witron Engineering B.V.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven