Marktnieuws

Pakketbedrijf GLS gaat zijn distributiecentrum in Wijchen renoveren en uitbreiden. Het dc wordt daarmee ‘een van de belangrijkste logistieke knooppunten in Nederland’ van het bedrijf, zo meldt GLS in een persbericht. 

508 miljoen pakketten per jaar

GLS, dat voluit General Logistics Systems heet, is een in 1999 opgericht Brits-Nederlands bedrijf met hoofdkwartier in Amsterdam. GLS is inmiddels in meer dan 40 landen actief en vervoerde in 2016/17 bijvoorbeeld meer dan 508 miljoen pakketten voor meer dan 270.000 klanten. De omzet toen: 2,5 miljard euro.

De bestaande locatie in Wijchen wordt uitgebreid met twee distributiepoten van elk 1.580 vierkante meter voor de distributie van pakketten. De logistiek dienstverlener maakt tevens een grote verduurzamingsslag met de renovatie en uitbreiding. 

Gasloos dc met nieuwe sorter

Het dc wordt voorzien van zonnepanelen, zal gasloos functioneren en wordt uitgerust met een nieuwe sorteermachine. Daarnaast wordt de kantoorruimte gerevitaliseerd; zo wordt met een nieuwe indeling de hoofdentree verplaatst voor een efficiëntere logistiek.

Oplevering eind 2020

Begin 2020 start bouwbedirjf Aan de Stegge Twello met de werkzaamheden. In verband met het hoogseizoen voor GLS zal de oplevering in delen plaatsvinden. Een gedeelte wordt opgeleverd in oktober 2020 en de eindoplevering vindt plaats in het vierde kwartaal van 2020.

Meer informatie: GLS Nederlands

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven