Marktnieuws

Duitsland heeft een recordjaar achter de rug. In 2018 steeg het productievolume in de interne logistiek en material handling met vijf procent. De waarde van die productie bedroeg 22,1 miljard euro, zo blijkt uit onderzoek van de VDMA.

Voor het huidige kalenderjaar verwacht de Duitse branchevereniging een verdere stijging van drie procent. “Maar in het licht van geopolitieke onderzekerheden zoals Brexit kan worden aangenomen dat het groeitempo zal normaliseren”, reageert Klaus-Dieter Rosenbach, voorzitter van de raad van bestuur van VDMA Materials Handling van Intralogistics.

Duitsland exporteert zijn intralogistieke oplossingen voor een groot deel naar de Europese Unie. De waarde ervan bedraagt 8,5 miljard euro. De totale exportwaarde van Duitsland op het gebied van interne logistiek en material handling bedraagt 15,7 miljard euro.

Bron: VDMA

Het Verenigd Koninkrijk, dat van plan is de Europese Unie te verlaten, is de op twee na grootse klant van Duitsland. Nederland staat op de derde plaats. Ons land importeert voor meer dan 750 miljoen euro.

Werknemers

Het aantal werknemers in de Duitse interne logistiek stijgt. Voor 2018 is het aantal arbeidskrachten op 128.000 geschat, een stijging van vier procent ten opzichte van een jaar eerder. Ondanks de positieve signalen moeten de Duitse fabrikanten van onder meer heftrucks, magazijninrichtingen en material handling-systemen scherp blijven, benadrukt Rosenbach: “We kunnen niet op onze lauweren rusten. Industrie 4.0 vereist meer onderzoek en ontwikkeling voor intralogistieke oplossingen.”

Wat is Industrie 4.0? Je leest er hier meer over.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven