Marktnieuws
Een foto van CeMAT ASIA vorig jaar.
Een foto van CeMAT ASIA vorig jaar.

Met ruim 600 bevestigde exposantenregistraties, loopt CeMAT ASIA op schema om een ​​nieuw record aan exposanten te halen. De vakbeurs versterkt zo haar positionering als het grootste en belangrijkste intralogistieke platform van Azië. De beurs wordt van 6 tot 9 november in het Shanghai New International Expo Center (SNIEC) gehouden.

“De vraag naar expositie-ruimte is dit jaar groot en we verwachten exposanten uit meer dan 20 landen. Dat is een grote stijging vergeleken met vorig jaar en het getuigt opnieuw van de positie van CeMAT ASIA op de Chinese markt”, zegt Krister Sandvoss, Global Director CeMAT.

Meer geïntegreerde productieactiviteiten

De e-Commerce-boom legt een steeds grotere druk op intralogistieke processen over de hele wereld, en China is geen uitzondering. In 2016 werden ongeveer 31 miljard pakketten verzonden in China en vorig jaar steeg dit cijfer tot ongeveer 42 miljard. Dat is een stijging van 35 procent. Steeds meer geïntegreerde productieactiviteiten hebben een vergelijkbare impact op goederenstromen en toeleveringsketens. De sleutel tot het omgaan met deze veranderingen zijn volledig geautomatiseerde intralogistieke systemen. Duitsland heeft in 2017 voor iets meer dan 600 miljard euro aan intralogistieke producten naar China geëxporteerd. “Ondanks het feit dat veel Duitse intralogistieke leveranciers productiefaciliteiten in China zijn gevestigd, blijft het land nog steeds een van ‘s werelds belangrijkste importeurs van deze technologie.

Nieuwste intralogistieke systemen

CeMAT AZIË beschikt over de nieuwste intralogistieke systemen en oplossingen. Onder de reguliere exposanten bevinden zich zowel Chinese als internationale bedrijven, waaronder grote namen als Dematic, SSI Schaefer, TGW, Intelligrated, SFA, Vanderlande, Fives, Beijing Material Handling Research Institute, Beijing Research Institute of Automation, CSIC, Vstrong, BlueSword, Demon en Zhongding-integratie. Dit jaar zal de exposantenlijst voor het eerst met JD.com een groot eCommerce-bedrijf hebben. JD.com heeft meer dan 300 miljoen klanten en staat naast Alibaba als een van de zwaargewichten van de eCommerce-sector in China.

Logistieke robots en automatisch geleide voertuigen, die al vele jaren een van de grootste hoogtepunten zijn van CeMAT ASIA, zullen zijn hele jaar twee volledige beurshallen vullen. De exposantenlijst omvat niet alleen lang gevestigde exposanten, zoals ABB, Siemens en Fanuc, maar ook veel nieuwkomers in de robotica-sector.

Nieuwe milieuregels

Industriële trucks en accessoires zijn een ander belangrijke exposanten op CeMAT ASIA. Nieuwe milieuregels en intense concurrentie hebben geleid tot zware investeringen in R&D en innovatie. Daarom is er bijzonder veel belangstelling voor de CITIA, China Industrial Vehicle Innovation Award-ceremonie van dit jaar. CITIA is de grootste en meest gewilde onderscheiding van China voor de industriële vrachtwagenindustrie en een integraal onderdeel van het CeMAT ASIA-programma.

Verpakken is een ander belangrijk onderwerp bij CeMAT vanwege zijn sleutelrol in logistieke processen. Exposanten van verpakkingsoplossingen dit jaar zijn YoungSun, ZhongYa, SinoLion, Gurki en YuanXu.

CeMAT ASIA heeft ook een uitgebreid ondersteunend programma van forums en evenementen, georganiseerd in samenwerking met een aantal belangrijke partners. Dit jaar, net als in voorgaande jaren, loopt CeMAT ASIA parallel met de programma’s Cold Chain Asia, Heavy Machinery Asia, PTC ASIA en ComVac ASIA.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven