Magazijnautomatisering

Puma gaat een nieuw distributiecentrum bouwen. Het warehouse komt te staan in de Beierse gemeente Geiselwind en zal in de lente van 2021 in gebruik worden genomen. Puma spreekt over ‘een van de grootste opdrachten’ uit de geschiedenis van het Duitse sportmerk.

Flashpick

Het Oostenrijkse TGW Logistics gaat het dc automatiseren. TGW is een systeemintegrator en fabrikant van geautomatiseerde totaaloplossingen voor warehousing, productie, picking en distributie. In het dc van Puma zal onder meer gewerkt worden met het orderverzamelsysteem Flashpick.

Volgens TGW heeft FlashPick lage operationele kosten en een snelle terugbetalingsperiode van twee jaar of zelfs minder, afhankelijk van de arbeidskosten. De dozen van Puma zullen in het dc volledig automatisch worden verwerkt.

Tienjarig contract

Er komt een shuttlemagazijn van 24 gangen en er zal plaats zijn voor 21 kilometer aan rollenbanen. Puma en TGW hebben een tienjarig contract afgesloten en logistiek dienstverlener BLG Logistics zal de operatie voor Puma in het distributiecentrum voor zijn rekening nemen.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

1 reactie op “Puma voltooit ‘een van grootste opdrachten’ met nieuw dc

  1. In het dc van Puma zal onder meer gewerkt worden met het orderverzamelsysteem Flashpick.
    Eerder werd mijn uitvinding en visie tijdens de Logistica 2017 genomineerd voor de LOGISTICA AWARD 2017.
    Onderdeel van mijn uitvinding “The intelligent Fifth Wheel” heeft betrekking op de truck/trailer combinatie, waardoor meerdere trailers gekoppeld aan één truck exact hetzelfde spoor kunnen volgen als van de truck. Met deze mega transportmogelijkheden blijven distributie centra en stadswijken normaliter bereikbaar.
    Deze mega transportmethode vraagt ook een meer efficiënte laad- en lossysteem vergelijkbaar met de goederenperrons bij de Spoorwegen zodat al dat manoeuvreren met voertuigen en die laad-en losdocken verleden tijd.
    Natuurlijk worden de goederen via transportbanen etc. gecodeerd (vanaf fabriek) door de orderbevestiging opdrachtgever automatisch in het distributie centrum door een verzamelsysteem ontvangen en geplaatst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven