Marktnieuws

ACB Solutions installeert een crossbeltsorter bij PS Couriers in Vianen. Hiermee kan deze nachtkoerier supersnel via het internet bestelde artikelen afleveren op het juiste adres door het hele land.

De crossbeltsorter is een volautomatisch sorteersysteem voor enveloppen, zakken en kistjes. De sorter heeft een snelheid van 1,3 m/s en sorteert de bestellingen uit naar 160 uitgangen (shoots). De verwerkingscapaciteit is 7.500 parts/uur. De te sorteren bestellingen die over het sortersysteem gaan, variëren van dunne enveloppen van slechts enkele grammen tot kistjes van tientallen kilo’s. Om problemen te voorkomen, worden de grotere en kwetsbare producten door middel van een klep gescheiden van de overige artikelen om productbeschadiging te voorkomen. ACB Solutions levert en installeert alle benodigde hardware en software zelf.

Werking

Het proces is als volgt: de binnenkomende producten gaan via een lift naar de 2e verdieping waar deze op de invoerband worden gezet. Vandaar worden deze op een lopende band ingesluisd naar de crossbeltsorter op de 1e verdieping. Een camerascanner maakt foto’s van de aanwezige barcodes op de artikelen, waarna het systeem een juiste uitgang eraan koppelt. De artikelen lopen rond op de sorter, totdat deze bij de juiste uitgang (chute) is. Hier wordt deze automatisch uitgestoten. Als alle bestellingen zijn gesorteerd op route kan een koerier deze direct vanuit de chute in de bestelauto laden. Drie uur nadat de artikelen bij PS Couriers zijn binnengekomen, zijn ze alweer onderweg naar de juiste klant.

Meer informatie: ACB Solutions

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven