Marktnieuws

Proteus wint Greener Packaging Award 2017

Proteus wint Greener Packaging Award 2017.
Proteus wint Greener Packaging Award 2017.

Proteus is uitgeroepen tot winnaar van Greener Packaging Award 2017. Proteus is een noodzakelijke game changer en sluit aan op de wensen en eisen van deze tijd. Waar traditionele promo displays hun langste tijd lijken te hebben gehad, opent Proteus voor retailers en merkfabrikanten een wereld vol nieuwe mogelijkheden.

De Proteus Smart Display bestaat uit een herbruikbaar frame uit één stuk, opvouwbaar én telescopisch, met flexibele communicatiemogelijkheden door middel van een digitaal geprinte sleeve. Het frame is vervaardigd uit aluminium en kunststof en uitgerust met stevige wielen. De Proteus Smart Display is voorzien van geïntegreerde hard- en software ten behoeve van supply chain, marketing en verkoopdata. Met deze data is het mogelijk om de lopende promo actie ‘real-time’ te volgen en bij te sturen.

Nieuwe inzichten

Proteus wordt gebruikt in een open pool van retailers en merkfabrikanten met optimaal rendement voor alle betrokken partijen. Bij voorkeur wordt Proteus via een logistieke dienstverlener rechtstreeks gevuld aangeleverd bij de retailer. Na iedere promo actie kan Proteus in een klein compact pakket worden opgehaald, klaar voor de volgende promo actie. De merkfabrikant bespaart tijd en geld. Bovendien krijgen alle partijen nieuwe waardevolle inzichten. Naast meer rendement zorgt Proteus voor 85% minder kartonafval.

Kartonreductie

Proteus, die een geheel circulair model nastreeft, is bij de beoordeling voor bedrijfsmatige verpakkingen in elk van de drie genormeerde categorieën naar voor gekomen. Dit zijn preventie door vermindering van het gewicht en/of het volume van de verpakking. Proteus zorgt gemiddeld voor meer dan 85% kartonreductie. Circulaire economie. Van eenmalig gebruik in karton tot oneindig gebruik met een herbruikbare display. En vermindering van verspilling. In elke stap in het proces worden zowel kosten als CO2 en afval teruggedrongen tot het minimum.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven