Marktnieuws
Eemhaven DC11 .
Eemhaven DC11 .

Dienstverlener in logistiek vastgoed Prologis heeft in de haven van Rotterdam twee logistieke objecten aangekocht op Distripark Eemhaven (DC11 en DC12), met een totaal bedrijfsoppervlak van circa 16.000 m2. Prologis DC11 is een herontwikkelingsterrein van 2,4 hectare met 12.000 m2 logistiek bedrijfsoppervlak.

Prologis gaat het bestaande gebouw ontwikkelen tot een hoogwaardig distributiecentrum met hoge verwerkingscapaciteit dat met name geschikt is voor cross-dockingtaken. Het gebouw kan eenvoudig worden opgedeeld in drie units en leent zich voor efficiënte dock ratio. Het dc bestaat uit flexibele rechthoekige units zonder kolommen, wat bijdraagt aan maximale operationele efficiency. De verbouwing zal naar verwachting in het tweede kwartaal van 2019 zijn voltooid. Het nieuwe gebouw zal voldoen aan hoge specificaties en wordt uitgerust met diverse geavanceerde duurzaamheidsvoorzieningen met het oog op energiebesparing en beperking van de milieu-footprint.

Duurzaam renoveren

Het andere object, DC12, is een volledig verhuurd distributiecentrum met een vloeroppervlak van 4.000 vierkante meter. Het wordt de komende jaren gerenoveerd in het kader van de duurzame ontwikkelingsstrategie van Prologis.

“De vraag naar hoogwaardig logistiek vastgoed blijft sterk in de Benelux, en onze klanten rekenen erop dat we ze faciliteren met flexibele groeibehoeften,” zegt Sander Breugelmans, Vice President Transactions van Prologis Benelux. “In antwoord op die behoeften bieden we niet alleen build-to-suit-oplossingen, maar investeren we ook in verlaten (brownfield) vastgoed, om dat te herontwikkelen op basis van de nieuwste duurzaamheidsnormen.”

Prologis is eigenaar van tien gebouwencomplexen op Prologis Eemhaven Park. Met de toevoeging van DC11 en DC12 neemt het bedrijfsoppervlak toe tot circa 167.000 m2 distributieruimte, inclusief kantoren en mezzanines.

Meer informatie: Prologis

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven