Magazijnautomatisering

Groot Jebbink, specialist in veiligheid voor bedrijfswagens en industriële voertuigen, heeft het eerste Pfreundt WK60-XS weegsysteem gemonteerd op een heftruck. 

Het weegsysteem is gemonteerd op een Hyster J3.5XN van logistiek dienstverlener GLE Maritime in Hoogvliet. De reden dat GLE Maritime heeft gekozen voor de Pfreundt WK60-XS, is dat het weegsysteem robuust is en een zeer goede prijs-/kwaliteitsverhouding heeft.

De heftruck waar het weegsysteem op gemonteerd is, wordt gebruikt voor het laden en lossen van vrachtwagens. Het risico bestaat hierbij, dat de trucks te zwaar beladen worden.

Overbelading voorkomen

Het Pfreundt WK60-XS weegsysteem voorkomt overbelading, omdat de chauffeur een doelgewicht kan instellen. Op het display is dan te zien hoeveel gewicht er nog geladen kan worden, voordat het doelgewicht bereikt is.

Omdat de lading in de trucks per container verder vervoerd wordt over zee, is het belangrijk om overbelading te voorkomen. Als een container namelijk te zwaar beladen is, kan dit leiden tot extra kosten, of moet een deel van de lading er weer uitgehaald worden.

Verschillende kalibraties

“We hebben twee kalibraties uitgevoerd,” vertelt productspecialist Ferry Misset, “één voor de standaard lepels, en één voor een aanzetstuk waardoor de lepels verlengd worden”.

“We kalibreren de maximale belading van het voertuig, de halfvolle belading en wanneer er geen lading op de lepels rust. Zo bereiken we een zo nauwkeurig mogelijke meting voor ieder gewicht”.

Meer informatie: GrootJebbink B.V.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven