Marktnieuws

Amazon is van start gegaan met Prime Day. Sinds maandag kun je als lid van Amazon Prime hoge kortingen krijgen op meer dan duizend producten. Werknemers van de webgigant grijpen de dagen aan om te staken en om zo hun onvrede kenbaar te maken.

Op zeven locaties van Amazon in Duitsland wordt gestaakt onder de noemer ‘Geen korting op onze inkomens’. Het gaat om de dc’s in Werne, Rheinberg, Leipzig, Graben, Koblenz en Bad Hersfeld. De duizenden werknemers eisen een betere en zekerder arbeidsvoorwaarden en het is niet de eerste keer dat ze in staking gaan. 

Terwijl Amazon ‘flinke kortingen’ uitdeelt, krijgen de werknemers ‘geen leefbaar loon’, zo luidt de kritiek van Orhan Akman van de Duitse vakbond Verdi. 

Ook in de Verenigde Staten wordt gedemonstreerd, bijvoorbeeld in het dc in Shakopee in de Amerikaanse staat Minnesota. 

In Amerika Staten richt het protest zich ook op de banden van Amazon met ministeries die betrokken zijn bij de opsporing van illegale migranten. Amazon Web Services host immers grote databases met persoonsgegevens die daarvoor gebruikt zouden worden, schrijft RetailDetail.

Op social media wordt opgeroepen om vooral niet bij Amazon te kopen. Abeer Syedah uit Minnesota schrijft dat het misschien verleidelijk is om spullen aan te schaffen, maar dat het ‘belangrijker is dat werknemers niet in flessen hoeven te plassen’. 

Molly Crabapple is redactrice van VICE en werkte ook voor onder meer The New York Times, Vanity Fair, The Guardian, CNN en Newsweek.
‘Wij zijn geen robots’, staat er op dit spandoek van een stakende werknemer van Amazon in Shakopee.
Deze afbeelding wordt gretig verspreid: ‘I Stand With Amazon Workers’.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven