Marktnieuws
Record aantal pakketten bij PostNL.
Record aantal pakketten bij PostNL.

De sorteercentra van PostNL hebben vanaf Black Friday tot aan Sinterklaas ongeveer 12 miljoen pakketten verwerkt. In 2017 werden in diezelfde periode iets minder dan 10 miljoen pakketten verwerkt.

De grote online koopmomenten als Black Friday en Cyber Monday waren dit jaar populairder dan ooit tevoren. PostNL hield op basis daarvan rekening met grote extra hoeveelheden pakketten. Uiteindelijk was die hoeveelheid nog groter dan verwacht, waardoor er ook achterstanden zijn ontstaan.

Extra personeel

Daarover gaat het echter niet in de persverklaring van het bedrijf. Volgens Leendert-Jan Plaisier, directeur operations PostNL Pakketten, werden tijdig ruim 300 pakketbezorgers en 100 vrachtwagenchauffeurs aangenomen en drie nieuwe sorteercentra geopend. “Daardoor konden we het grootste deel van de extra pakketten op de beloofde dag afleveren”, aldus Plaisier. “Consumenten zijn steeds zo goed mogelijk op de hoogte gehouden over de status van hun pakket.”

De webwinkels Bol.com en Coolblue gingen ervan uit dat de meeste pakketten op tijd geleverd worden. “Het lijkt erop dat het voor 99 procent van onze klanten goed gaat komen”, aldus bol.com.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven