Marktnieuws
PostNL

PostNL heeft zijn 25e sorteercentrum voor pakketten in Nederland in gebruik genomen. Vanuit dit pand van 7.600 vierkante meter in Tilburg worden dagelijks ongeveer 32.000 pakketten per dag verzonden. 

De postdienst opende eerder dit jaar al drie nieuwe dc’s in Nederland: in Dordrecht, Almere en Tilburg. De locatie in Tilburg betekent het 25e pakkettensorteercentrum voor PostNL in Nederland. 

Duurzaam

Het nieuwe distributiecentrum is bijzonder duurzaam ingericht, aldus PostNL. Er wordt geen gebruik meer gemaakt van gas, er is geïnvesteerd in duurzame materialen en installaties, onder meer in warmteterugwininstallaties en LED-verlichting. 

De zonnepanelen op het dak wekken ongeveer de helft van de elektriciteit op die nodig is voor het sorteren van alle pakketten. Een deel van de pakketten uit dit dc wordt in de toekomst volledig uitstootvrij bezorgd met elektrische bestelbussen. 

Bekijk hier een reportage van Omroep Brabant over het nieuwe PostNL-dc.

CO2-vrije postbezorging in 2025

Het pand is daarvoor voorzien van een slimme laadinfrastructuur voor het opladen van deze bestelbussen. PostNL streeft naar geheel CO2-vrije post- en pakketbezorging in 25 binnensteden in 2025 en een emissieloze last mile in de hele Benelux in 2030.

350 mensen kunnen aan het werk

Het dc in Tilburg, waaruit pakketten worden verstuurd naar klanten in onder andere Tilburg, Waalwijk, Boxtel, Rijen, Hilvarenbeek en Reusel, is goed voor circa 350 banen.

Klaar voor de feestdagen

Liesbeth Kaashoek, directeur PostNL Pakketten: “Met dit sorteercentrum spelen we in op de groei van e-commerce en investeren we in de optimalisering van onze pakketten- en logistieke infrastructuur. Met onze 25 sorteercentra staan we startklaar voor de drukke feestdagenperiode.”

Wethouder Berend de Vries is ‘blij’ met de komst van PostNL: “Niet alleen creëert de komst nieuwe banen, maar ook de doelstellingen van deze organisatie zijn aansprekend. Zo is het uitstootvrije aspect van pakketjes bezorgen een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van een zowel vitale als economisch duurzame stad.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven