Marktnieuws
Post NL

De Dow Jones Sustainability Index is bekendgemaakt. In deze lijst staan de duurzaamste bedrijven in de wereld in de logistieke sector en de transportbranche. PostNL staat met een derde plaats op het podium.

Duurzaamheid is ‘license to operate’

PostNL-CEO Herna Verhagen is ‘trots’ op de plek van het postbedrijf in het klassement: “Omdat die laat zien dat onze inspanningen om onze dagelijkse operatie verder te verduurzamen, succesvol zijn. De hoge notering is belangrijk voor de toekomst van ons bedrijf. Duurzaamheid is wat mij betreft een license to operate voor ondernemingen. Alleen bedrijven met een heldere purpose en een duurzame wijze van werken kunnen langetermijnwaarde creëren.”

De Dow Jones Sustainability Index kijkt naar economische, milieu en sociale prestaties. Op al deze onderdelen presteert PostNL volgens de DJSI dus goed. 

Uitstootvrije bezorging

PostNL hecht waarde aan duurzaamheid. Daarom wordt in veel gevallen voor zuinige voertuigen en gebouwen gekozen. PostNL heeft de ambitie om in 2030 alle pakketten en brieven in de Benelux uitstootvrij te bezorgen in de last mile. In 2025 wil het bedrijf in 25 binnensteden uitstootvrij bezorgen.

 PostNL

PostNL draagt zijn huidige naam sinds 2001. Het bedrijf bezorgt op een doordeweekse dag in de Benelux gemiddeld 800.000 pakketten en zeven miljoen brieven. Post NL behaalde in het kalenderjaar 2018 een omzet van 2,8 miljard euro. 48 procent van die omzet valt terug te voeren op online bestellingen.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven