Marktnieuws
Ploeger BREEAM Outstanding warehouse Harderwijk.
Ploeger BREEAM Outstanding warehouse Harderwijk.

Ploeger Logistics heeft onlangs haar nieuwe BREEAM Outstanding warehouse in Harderwijk in gebruik genomen. Dit duurzame warehouse staat op het industrieterrein Lorentz III. Afgelopen januari startte de bouw en in zes maanden tijd is 10.300 m² opslagcapaciteit neergezet. Daarmee komt de totale opslagcapaciteit van Ploeger op 35.000 m², verdeeld over twee locaties.

Adwin Ploeger, directeur bij Ploeger Logistics: “Duurzaamheid en de behoeften van onze klanten vormden de aanleiding voor deze uitbreiding. De komende jaren bouwen we samen met onze klanten verder aan integrale logistieke oplossingen.”

Nog extra opslagcapaciteit

Op de locatie van het nieuwe warehouse is op termijn nog ruimte voor 15.000 m² extra opslagcapaciteit. Het nieuwe complex is, in samenwerking met RHS Real Estate Partners, ontwikkeld door Wijori Vastgoed B.V. en zal in haar beleggingsportefeuille worden opgenomen.

Duurzaam

Het label BREEAM Outstanding vraagt een flinke investering in duurzaamheid. Het nieuwe warehouse is daarom gebouwd zonder gasaansluiting, heeft een warmtepompinstallatie, een zeer hoge isolatiewaarde en slimme led-verlichting. “De lijst met energiebesparende maatregelen is nog veel langer”, geeft Ploeger aan. “Overal waar we energie kunnen besparen, doen we dit. Nog dit jaar worden er een groot aantal zonnepanelen op de speciaal verzwaarde dakconstructie geplaatst, waardoor we qua energievoorziening eigenlijk onafhankelijk zijn van het elektriciteitsnet. We zijn blij dat we op deze manier maximaal scoren op duurzaamheid en innovatie, twee sleutelbegrippen in ons bedrijf.”

Toekomst

De bouw van dit warehouse is niet de enige uitbreiding die Ploeger wil realiseren. “In Harderwijk beschikken we nu over twee locaties, op steenworp afstand van elkaar. Gezien het economische klimaat en de ontwikkelingen bij onze opdrachtgevers verwachten wij een toenemende vraag naar warehousecapaciteit. Hier spelen wij graag op in en daarmee versterken we onze supply chainpositie in warehousing, groupage vervoer en dedicated vervoer”, aldus Adwin Ploeger. Naast deze twee locaties heeft de logistiek dienstverlener nog diverse standplaatsen, verspreid door Nederland.

Soepel bouwtraject

Bronsvoort Blaak Architecten uit Amerongen was verantwoordelijk voor het architectonische ontwerp van het warehouse, waarin ook kantoorruimte en crossdock-faciliteiten zijn opgenomen. De aannemer, Dijkham Bouw uit Nijkerk, kijkt terug op een soepel verlopen bouwtraject. “Afgezien van de strenge vorst aan het einde van de winter is de bouw van dit warehouse heel voorspoedig verlopen”, zegt Dijkham-projectleider Mark van der Horst. “De planning was strak, maar dankzij goed projectmanagement en goede partners hebben we alle tussentijdse doelen en de geplande opleverdatum gehaald.”

Meer informatie: Ploeger Logistics Harderwijk BV

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven