Marktnieuws

Online supermarkt Picnic breidt uit naar Almelo. Ruim 32.000 huishoudens in die plaats kunnen zich vanaf vandaag inschrijven en hun boodschappen gratis thuisbezorgd krijgen. De elektrische wagentjes van Picnic rijden vanaf eind mei door de straten van de Twentse plaats. De websuper begon in 2019 al in Hengelo en Enschede.   

Picnic bezorgt de boodschappen inmiddels gratis thuis bij ruim 600.000 klanten, verdeeld over meer dan honderd Nederlandse plaatsen. Vijfenhalf jaar geleden ging de websuper van start in Amersfoort, om vervolgens gestaag uit te breiden naar grote en kleinere plaatsen in ons land. Twee maanden geleden waren Lansingerland en Pijnacker nog aan de beurt, eerder werd al gestart in Amsterdam, Utrecht, Ede, Veenendaal, Venlo, Zwolle en Apeldoorn. In die laatste plaats opende Picnic eind vorig jaar vervroegd een distributiecentrum om de toegenomen vraag op te vangen.

Jonge gezinnen

Dat de websuper verder uitbreidt in Twente is volgens medeoprichter Michiel Muller een logische stap. “Eén op de drie huishoudens in Almelo heeft kinderen en daarmee is Almelo een typische Picnic-stad”, aldus Muller. “Dat verklaart ook de vraag vanuit de inwoners wanneer Picnic naar Almelo komt. Door de boodschappen thuis te laten bezorgen besparen ze een hoop tijd én een hoop ritjes met de auto naar de supermarkt. Ze houden tijd over voor leuke dingen en stoten minder CO2 uit.” Inwoners van Almelo kunnen zich vanaf nu met de Picnic-app op hun mobiele telefoon registreren en zich zo verzekeren van een plek op de wachtlijst. Iedereen die op de wachtlijst staat wordt gefaseerd toegelaten. “Hoe eerder mensen de app downloaden en zich inschrijven, hoe eerder ze aan de beurt zijn”, aldus Muller. 

Coronaproof aan de voordeur

De websuper gaat eind mei voor het eerst de weg op met vijf elektrische bezorgwagentjes en vijftien bezorgers. De capaciteit zal geleidelijk worden opgevoerd. De boodschappen worden vanuit de hub aan de Zeearend 1 in Almelo geleverd. De runners (bezorgers) van Picnic zorgen ervoor dat de boodschappen volledig coronaproof bij mensen aan de voordeur worden bezorgd. De compacte elektrische wagentjes waarmee Picnic bezorgt zijn milieuvriendelijk, stil en staan niet in de weg. Bovendien betekent het bezorgmodel ook nog eens een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot van auto’s, doordat consumenten niet meer naar de supermarkt hoeven te rijden. Picnic maakt een einde aan voedselverspilling, omdat het alleen díe levensmiddelen inkoopt die ook daadwerkelijk door klanten zijn besteld. Op die manier gaat niets verloren. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven