Marktnieuws

Online supermarkt Picnic neemt voor de tweede keer dit jaar versneld een nieuw distributiecentrum in gebruik. De deuren van het nieuwe warehouse in Zaandam gaan al in juni open in plaats van in de nazomer. Dit voorjaar ging het dc in Berkel & Rodenrijs versneld open.

Het dc biedt straks werk aan 500 medewerkers. Het dc heeft een oppervlakte van 20.000 vierkante meter en is daarmee samen met dat in Apeldoorn en Berkel en Rodenrijs het grootste dc van Picnic. 

Picnic kan vanuit Zaandam de groeiende vraag in Amsterdam en Noord-Holland verder bedienen.

Aantal aanmeldingen neemt toe

“Het gemak van thuisbezorgde boodschappen is tot nog meer mensen doorgedrongen”, zegt mede-oprichter Michiel Muller van de online supermarkt. “Het aantal aanmeldingen via onze app neemt nog altijd hard toe en mensen die al boodschappen door ons thuis laten bezorgen, bestellen vaker en meer.”

Het dc in de Noord-Hollandse regiostad neemt druk weg bij de andere logistieke centra van Picnic. Muller: “Hierdoor creëren we extra capaciteit waarmee we dagelijks duizenden extra bestellingen kunnen leveren, niet alleen in Amsterdam en omgeving, maar in heel Nederland.” 

Behalve in Berkel en Rodenrijs, Rotterdam en Apeldoorn zijn er momenteel distributiecentra gevestigd in Diemen, Eindhoven en Utrecht. Vanuit al deze locaties worden de boodschappen verspreid over de meer dan honderd plaatsen waar Picnic inmiddels bezorgt.

Picnic opende een klein jaar geleden zijn nieuwste en tegelijkertijd zijn grootste en meest geautomatiseerde dc tot nog toe. Stefan Tjeerdsma, distributiemanager in Apeldoorn, blikt in deze aflevering van de WT PODCAST terug op de ‘big launch’ en kijkt vooruit naar de toekomst van de online supermarkt.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven