Marktnieuws

De 2e editie van de Zeeuwse Heftruck Cup is gewonnen door Peter Maat. De monteur bij Cargill wist hiermee Niek de Milliano van Feyter Forklift Services en Kees Haak, heftruckchauffeur bij Elopak, op het podium achter zich te laten.

Net als vorig jaar werd de Zeeuwse Heftruck Cup verreden tijdens de Havendagen in Terneuzen. Bij de wedstrijd namen 15 heftruckchauffeurs het tegen elkaar op. Voorafgaand aan de praktijkopdrachten werd de theoretische kennis van de deelnemers omtrent veilig werken met heftrucks getest. Vervolgens moest men met verschillende type heftrucks vier behendigheidsoefeningen uitvoeren, waarbij met name precisie en nauwkeurigheid bij het uitvoeren van de opdrachten punten opleverde. Naast de titel Beste heftruckchauffeur van Zeeland mocht Peter Maat de wisselbokaal en een dinercheque in ontvangst nemen. Als winnende werkgever wordt Cargill een gratis opleiding aangeboden door DINS Safety Training.

Nek aan nek

Omdat Peter Maat en Niek de Milliano met hetzelfde puntentotaal eindigden moest uiteindelijk de tijd waarin de oefeningen waren voltooid de doorslag geven, waardoor de wedstrijd in het voordeel van Peter Maat werd beslecht. Met slechts één punt minder kon Kees Haak, winnaar van de Zeeuwse Heftruck Cup in 2013, beslag leggen op de bronzen medaille.

Bekijk ook het videoverslag van het Nederlands Kampioenschap Intern Transport (NKIT) 2014

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven