Marktnieuws
Rechts: Peter Dennis, foto: Globis

Peter Dennes (45) voegt zich bij het managementteam van het Belgische Globis, softwareprovider voor logistiek dienstverleners. Als general manager zal hij de operationele en financiële leiding op zich gaan nemen. Het businessplan voor de komende jaren komt uit zijn koker.

Dennes wil de investeringen van de laatste jaren laten renderen voor het bedrijf. “Ik zie veel potentieel gezien er jarenlang te weinig geïnvesteerd is in software in de hele logistieke sector. Slimme digitalisering en integratie van systemen kunnen veel papier- en dubbel werk besparen. Dat zou de sector veel efficiënter maken. Papieren dossiers zijn in 2018 helemaal voorbijgestreefd.”

Karel Van den Berghe, CEO van Globis: “De uitbreiding van ons managementteam met Peter, is de logische volgende stap in het traject van Globis. We willen gecontroleerd groeien, in België en daarbuiten. Daarbij moeten we een evenwicht vinden tussen onze visie en strategische plannen en de operationele en financiële uitvoering ervan.”

Carrièrepad Dennes
Dennes heeft een sterke financiële achtergrond. Hij behaalde een master Handelsingenieur aan de KU Leuven en begon zijn carrière in de bankensector bij Fortis. Daarna nam hij verschillende financiële planningsfuncties en strategische functies op, onder andere bij Daikin. Ervaring in de software- en logistieke sector deed Dennes respectievelijk op bij ADP (Car Dealer Services) en Univar (value added logistics in chemische distributie). In juni behaalde hij nog een Executive MBA opleiding aan de Antwerp Management School.

iSHARE
Globis was eind maart nog in het nieuws als enige Belgische partner in het Nederlandse iSHARE-project, dat met een tool digitale gegevensuitwisseling mogelijk maakt tussen alle spelers in de logistieke keten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven