Marktnieuws
Ultramodern pallettransport met de Interroll Pallet Control PC 6000.
Ultramodern pallettransport met de Interroll Pallet Control PC 6000.

Interroll breidt zijn decentrale aandrijvings – en besturingsconcept uit met een nieuwe oplossing die wordt toegepast in de bestaande systemen Interroll 24 V DC RollerDrive en de Interroll MultiControl voor stuwdrukloze material handling. Nu bevat het gamma ook een specifieke oplossing voor pallettransport.

De Interroll Group biedt nu ook stuwdrukloos pallettransport aan. De nieuwe Pallet Control 6000 is een belangrijk onderdeel van een complete oplossing, die ook de rollenbanen, de MultiControl en de Interroll-palletaandrijving omvat. Het maakt eveneens gebruik van 400V AC drive-technologie mogelijk.

Ononderbroken logistieke flow

Deze nieuwe oplossing maakt een ononderbroken en probleemloze logistieke flow mogelijk. Tot nog toe was stuwdrukloos pallettransport alleen mogelijk met programmable logic controller (PLC) software en extra pneumatiek om zo een geautomatiseerde goederenstroom naar vorkheftrucks of magazijninstallaties te garanderen. De oplossing van Interroll elimineert nu de noodzaak van een gecentraliseerde PLC-bekabeling en -programmering. De nieuwe besturingseenheid fungeert als een koppeling tussen de omvormer en het bekende Interroll MultiControl, die de volledige logica levert voor stuwdrukloos transport.

Eenvoudig, energiezuinig en compact

Een pallettransportsysteem met Interroll-technologie is energiezuinig, omdat de installatie slechts gebruikt wordt als dat echt nodig is. Het systeem wordt opgesplitst in verschillende zones die automatisch geactiveerd en gedeactiveerd kunnen worden als dat nodig is. Dit leidt tot een efficiënt systeem, want alleen de palletaandrijvingen die op dat moment vereist zijn om een optimale flow te realiseren worden gebruikt. De geïntegreerde softstartfunctie verlaagt het startkoppel, waardoor de belasting voor alle mechanische componenten vermindert.

Compacte opbouw

Als trommelmotor heeft de Interroll-palletaandrijving dezelfde afmetingen als de transportrollen die gebruikt worden. Het kan daarom naadloos worden geïntegreerd in een conveyor profiel. Dit betekent dat de aandrijving geen extra ruimte nodig heeft en de conveyor rechtstreeks op de vloer of geïntegreerd in een draaitafel kan worden gemonteerd. In vergelijking met oplossingen met een externe reductiemotor betekent dit een ruimtebesparing.

Veldbussen

Het gebruik van de MultiControl maakt visualisatie van het transportsysteem mogelijk en is gecertificeerd voor veldbussen op PROFINET, EtherNet / IP- en EtherCAT. Het is daarom heel gemakkelijk inzetbaar.

Preventief onderhoud

Veel functies zijn specifiek ontworpen voor preventief onderhoud. De Pallet Control Configurator, die kan worden gedownload van de Interroll-website, laat toe om eenvoudig parameters te wijzigen via de USB-aansluiting van de Pallet Control, zonder kabels te hoeven verplaatsen en opnieuw aan te sluiten. Stroomverbruik en vermogen kan worden gemonitord en de huidige status wordt weergegeven. Bovendien wordt ook de totale bedrijfstijd van de palletaandrijving weergegeven, waarmee de gebruiker preventief het noodzakelijke onderhoud kan regelen. Dit vermindert de onderhoudsvereisten en beperkt mogelijke uitvaltijden tot een minimum.
Een contact voor thermische beveiliging beschermt de Pallet Drive tegen overbelasting. De optionele rem van de Pallet Drive wordt ook via Pallet Control geactiveerd. Als alternatief kan Pallet Control ook via 24V digitale ingangen of een 0-10V DC analoge ingang geactiveerd worden. Deze oplossing is geschikt voor palletgewichten tot 1.250 kg en een transportsnelheid tot 0,22 m/s.

Meer informatie: Interroll

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven