Marktnieuws

De pakjesbezorgers bij DHL Parcel e-Commerce hoeven straks geen pakketten meer af te leveren die zwaarder zijn dan 23 kilo. Daarover zijn in de nieuwe cao afspraken gemaakt, zegt onderhandelaar Tjitze van Rijssel van CNV Vakmensen.

“De pakketten worden de laatste jaren steeds groter en zwaarder. Ik hoor verhalen over zakken dierenvoer van dertig kilo. Dat is niet de bedoeling, dat is in je eentje geen doen. We stellen daar nu een grens aan: 23 kilo, niet meer. We willen dit opnemen in de arbocatalogus voor de sector transport en logistiek. Dan geldt dat gelijk voor alle koeriers”, aldus Van Rijssel.

Loonsverhoging

De nieuwe cao gaat op 1 januari in. Hij geldt voor drie jaar, tot 1 januari 2023. Van Rijssel: “In de vorige cao hadden we al het stukloon afgeschaft. De pakketbezorgers krijgen per uur betaald, niet per pakket. In de nieuwe cao hebben we vooral ingezet op een goede loonsverhoging. Dat was ook nodig om te zorgen dat de bezorger een loon krijgt op het niveau van de koerier in de cao beroepsgoederenvervoer.”

De pakketbezorgers gaan er de komende drie jaar in totaal 16,25 procent op vooruit. De eerste loonsverhoging van 7,7 procent gaat al in op 1 januari aanstaande. In euro’s betekent dit dat de pakketbezorgers het volgende per uur gaan verdienen:

Per 1 januari 2020: € 11,50
Per 1 januari 2021: € 12,00
Per 1 januari 2022: € 12,50
De bezorgers behouden hun zaterdagtoeslag van 35 procent.

De werknemers op kantoor en in de magazijnen krijgen de komende drie jaar een loonstijging van in totaal 9,5 procent. De leden van CNV Vakmensen hebben het complete cao-akkoord ontvangen en kunnen er komende tijd over stemmen.

Meer informatie: DHL Benelux Amersfoort

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven