Marktnieuws

Portena Logistiek in Heerenveen heeft Bulstra Transport in Drachten overgenomen. Beide bedrijven zijn vrijwel even oud; Portena is in 1932 opgericht en Bulstra in 1929. In omvang verschillen de bedrijven meer. Portena is qua omzet, medewerkers, warehousing en materieel ruim vier maal zo groot.

Volgens de directie van Portena past Bulstra uitstekend binnen de logistieke dienstverlening van de onderneming. Algemeen directeur René Visser: “Bulstra is een specialistische distributeur die met name actief is in de markt tussen pakketbezorging en grotere zendingen. Hun zendingsvolumes zijn overwegend kleiner dan die van ons. Daar is ook hun vloot op toegerust. Wij willen in dit segment groeien om ons breder en sterker te positioneren. Het marktbeeld is dat zendingsvolumes kleiner worden en in aantal toenemen.”

Fijnmazig

Door de overname verschaft Portena zich naar eigen zeggen een nog betere dekking in de fijnmazige distributie in het Noorden. “Daardoor wordt onze positie landelijk ook versterkt omdat Portena als de Hub van het Noorden wordt gezien. Wij vormen de perfecte uitvalsbasis voor dit landsdeel”, aldus Visser.
Operationeel directeur Ron Kleinsmit: “Deze overname past perfect bij onze koers vooruit en is voor ons hét moment om verder naar de gewenste schaalgrootte te groeien.”

Om die reden is Portena ook bezig met een strategische oriëntatie in andere delen van het land om goederenstromen  te intensiveren. Nu al heeft het bedrijf specifiek voor transport en distributie van levensmiddelen een vestiging in het Waardenburg. “Omvang en netwerk zijn belangrijke factoren.” Meer overnames worden niet uitgesloten.
Portena heeft als focus food en consumentenartikelen. Het bedrijf afficheert zichzelf onder meer als de grootste fietsendistributeur van Europa. Portena telt ruim 200 medewerkers (Bulstra ruim 40) en heeft een jaaromzet van meer dan € 25 miljoen (Bulstra € 6 miljoen).

Magazijn Drachten

Sibout Bulstra blijft voorlopig aan om een soepele transitie tot stand te brengen. Volgens hem is aansluiting zoeken bij een grotere partij noodzakelijk om in de veranderende wereld van transport het voortbestaan van het bedrijf en de werkgelegenheid te kunnen garanderen. Het magazijn in Drachten (10.000 m2) blijft open.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven