Marktnieuws

Vastgoedontwikkelaar Prologis heeft een ‘built-to-suit distributiefaciliteit’ van 28.000 vierkante meter voor Pantos Logistics opgeleverd. Het distributiecentrum staat in Tilburg, op Industriepark Vossenberg West II. De faciliteit (DC5) maakt deel uit van een pilotprogramma met het International WELL Building Institute (IWBI) om een nieuwe standaard te ontwikkelen dat rekening houdt met de gezondheid en het welzijn van personeel, werkzaam in logistieke distributiecentra.

De distributiefaciliteit is verhuurd aan de Koreaanse logistieke dienstverlener Pantos Logistics, een langetermijnklant van Prologis. De overeenkomst maakt deel uit van een nieuwe ontwikkeling door Prologis in Tilburg, bestaande uit 90.000 vierkante meter logistieke ruimte. Het portfolio van Prologis Tilburg Park zal hiermee ongeveer 365.000 vierkante meter omvatten.

WELL Building pilot
DC5 in Tilburg maakt deel uit van een pilot met IWBI. Prologis wil een van de eerste logistiek vastgoedontwikkelaars ter wereld zijn met een WELL Building Standard-certificaat. Manager Bram Verhoeven van Prologis Benelux: “Als toonaangevende ontwikkelaar streven we er voortdurend naar om de standaard van onze distributiefaciliteiten te verhogen. We besteden daarom ook extra aandacht aan aspecten die de werkomgeving verbeteren, zoals een slim ventilatiesysteem en groene ruimtes om het binnenklimaat op te frissen. Maar we richten ons ook op het opnemen van functies die voor meer natuurlijk licht en een betere akoestiek zorgen, om zo een aangename sfeer te creëren. De tweede ontwikkelingsfase van 25.000 vierkante meter, die beschikbaar is voor klanten, zal ook profiteren van deze functies.”

Betere werkplekomgeving

Arthur van Kooij, hoofd projectmanagement Prologis Noord-Europa, voegt hieraan toe: “Het gebruik van WELL-kenmerken in onze gebouwen kan een onderscheidende factor zijn bij het aantrekken van logistiek personeel. De WELL-standaard bestaat al voor kantoorgebouwen, maar nog niet voor logistiek vastgoed. WELL biedt ons een structurele, wetenschappelijke benadering die verder gaat dan bekende duurzame standaarden zoals een BREEAM-certificering.”

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven