Marktnieuws

Bunzl Retail & Industry bouwt met partners Giesbers en WDP aan de toekomst. Medio 2019 zal Bunzl op deze plek intrek nemen in een nieuw warehouse van 19.000 m2 met kantoor van 2.300 m2. Dit is een bijna verdubbeling van het aantal vierkante meters.  

Bunzl zal het nieuwe warehouse met kantoor gaan gebruiken als landelijk warehouse voor de distributie van verpakkingen, disposables en overige bedrijfsbenodigdheden naar haar klanten in zowel food als non-food retail en toeleverende industrieën. “Met de komst van het nieuwe warehouse hoeft er niet meer gependeld worden tussen het magazijn in Arnhem en het magazijn in Duiven, wat de snelheid in het logistieke proces ten goede zal komen”, zegt Henk Willems, Manager Logistiek. “Ook de uitbreiding van het aantal laaddocks betekent dat we een grote slag in efficiency maken. Inkomende en uitgaande chauffeurs hoeven straks niet meer te wachten, waardoor onze leverbetrouwbaarheid nog verder toe zal nemen. Verder zullen we ons pick-proces automatiseren, wat de kans op fouten nihil zal maken.”

“Het kantoorpersoneel van circa 80 personen zal zich verspreiden over 3 verdiepingen”, vervolgt Managing Director Wilbert van Wachtendonk. “Er zal worden voorzien in een werkomgeving met veel natuurlijk zonlicht, flexplekken en een groot bedrijfsrestaurant met open dakterras. Ook besteden we aandacht aan een inrichting met veel planten en dus veel zuurstof, wat de vitaliteit zal verhogen. We laten ook werknemers van Bunzl meebeslissen over bijvoorbeeld de inrichting van het pand. Er ontstaat waardering doordat zij mee kunnen denken over hun eigen werkomstandigheden.’’

Duurzaam

Tevens zal voorzien worden in een ‘customer experience center’ waar gezamenlijk met klanten, leveranciers en overige business partners nieuwe concepten op maat gecreëerd worden. Het pand is volledig voorbereid op zonnepanelen en uitgerust zijn met duurzame LED-verlichting. Daarbij zullen er ook voldoende oplaadpunten voor elektrische auto’s worden gecreëerd.

Met dit nieuwe warehouse en kantoor van WDP en Giesbers kan Bunzl verder groeien op een strategische locatie om haar klanten nog beter te bedienen. De nieuwe faciliteit voorziet in de laatste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheidsmaatregelen om het energieverbruik en de CO2-uitstoot verder te verminderen.

Door de ligging aan het Velperbroek-circuit heeft IJsseloord 2 directe verbindingen met de A12 (Den Haag-Arnhem-Oberhausen), de A348 (Arnhem-Zutphen) en de A325 (Arnhem-Nijmegen). Ook de A50 ligt op een steenworp afstand. Door deze ligging is het park goed bereikbaar met elk vervoersmiddel.

Meer informatie: Bunzl

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven