Marktnieuws
Warehouse

De Dag van het Magazijn krijgt een nieuwe naam: Dag van het Veilige Magazijn. Tegelijkertijd verhuist het evenement van de drukke novembermaand naar februari. Met deze aanpassingen onderstrepen BMWT en evofenedex het belang van een veilige werkomgeving in de logistiek. 

Nog meer magazijnen kunnen nu hun leidinggevenden en veiligheidsspecialisten afvaardigen naar het evenement. De eerste Dag van het Veilige Magazijn – met de uitreiking van de Prijs Veiligste Magazijn – vindt plaats op donderdag 6 februari 2020.

Al jaren staat de Dag van het Magazijn vrijwel uitsluitend in het teken van veilig en gezond werken in het magazijn. Logistiek managers, warehousemanagers, supervisors, teamleiders en veiligheidscoördinatoren uit heel Nederland komen elk jaar in november naar het evenement voor informatie, interactie en inspiratie op het gebied van veiligheid. 

Zij krijgen concrete ideeën en vele praktische tips aangereikt in keynotes van gerenommeerde sprekers en workshops van ervaren praktijkmensen. Hoogtepunt van het evenement is steevast de bekendmaking van de uitslag van de Prijs Veiligste Magazijn. 

Met de naamswijziging komt het thema veiligheid nu ook in de naam van het evenement tot uitdrukking. Dat vergroot de herkenbaarheid en sluit beter aan bij de informatiebehoefte van de doelgroep. De nieuwe naam Dag van het Veilige Magazijn laat bovendien zien dat dat de initiatiefnemers BMWT en evofenedex groot belang aan het thema veiligheid hechten. Beide organisaties beschikken over ruime deskundigheid op dit gebied, die zij inzetten om Nederlandse magazijnen nog veiliger te maken. 

Donderdag 6 februari 2020

De verplaatsing van de Dag van het Veilige Magazijn naar februari heeft alles te maken met de drukke novembermaand. Veel magazijnen hebben elke dag in deze maand nodig om zich voor te bereiden op de traditioneel drukke decembermaand. Bovendien is er in deze maand al een ander belangrijk evenement, de vakbeurs Logistica, die veel logistiek leidinggevenden trekt. De eerste Dag van het Veilige Magazijn staat gepland op donderdag 6 februari.

Eén programmaonderdeel staat al vast: de bekendmaking van de uitslag Prijs Veiligste Magazijn. Aan het eind van de dag maakt de jury onder leiding van prof.dr.ir. René de Koster bekend welke bedrijven goud, zilver of brons ontvangen. Onderstaande bedrijven zijn hiervoor genomineerd:

Categorie kleine magazijnen:

1. Smurfit Kappa Zedek, Deventer

2. Synerlogic B.V., Duiven

Categorie grote magazijnen:

3. Valeo Service Northern Europe, Helmond

4. Bosch Thermothechniek B.V., Deventer

5. Albert Heijn DC Overijssel, Zwolle

Meer informatie: Vereniging BMWT

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven