Marktnieuws

Sportkledinggigant Nike heeft de hub in het Belgische Laakdal, waarvandaan heel Europa, het Midden-Oosten en Afrika worden beleverd, grondig vernieuwd. Vanuit dit Europese Logistieke Centrum  worden alle logistieke activiteiten tussen 200 fabrieken en 30.000 klanten in 55 landen gecoordineerd en verder ontwikkeld. In de afgelopen 15 jaar is het ELC uitgegroeid tot een kenniscentrum waar continue innovatieve logistieke oplossingen worden ontwikkeld. Om de doorloop te verkorten, is een sneller en efficiënter verwerkingsproces in de Footware ontwikkeld. Van Riet heeft hier aan bijgedragen met de implementatie van een slim en efficiënt sorteersysteem.

De kern van het verwerkingsproces in de Footware van Nike is een nieuwe ‘Full Case to Plan’ gebied. Hier worden omdozen automatisch aangevoerd en gesorteerd naar diverse doorrolstellingen. De dozen worden uitgepakt en de schoenendozen worden in de doorrolstellingen geplaatst. In de verschillende pickzones worden de schoenendozen in batch verzameld, geplaatst op een afvoerband en afgevoerd naar een sorter. Hier worden de dozen per batch gesorteerd, gebufferd en afgevoerd
naar de bestaande shipment sorter.

Nike-Van Riet 2  Nike-Van Riet 3

Glijschoenen
Voor het sorteren van de omdozen naar de pickzones wordt gebruik gemaakt van de Vari-Sorter (pop-up techniek). Alle dozen worden daarvoor gescand en het bovenliggende systeem geeft de bestemming door. De schoenendozen worden na het picken gesorteerd door een Auto HC Sorter. Dit is een hoge capaciteit sorteersysteem met een laag geluidsniveau, dat de dozen afschuift met glijschoenen.

Treintjes
Vanaf de sorter worden de schoenendozen in treintjes getransporteerd over meer dan 200 meter van de verdiepingsvloer naar de begane grond. De implementatie van het nieuwe Full Case 2 Plan orderverzamel- en sorteersysteem is uitgevoerd terwijl de dagelijkse operatie van Nike gewoon door ging. Om dit te kunnen realiseren, is gezamenlijk een nauwkeurige planning opgesteld.

Beweegredenen
Dit, maar ook de flexibiliteit en creativiteit in de concept fase, de kwaliteit en duurzaamheid van de systemen, de lage Total Cost of Ownership en de mogelijkheid om de ambitieuze planning te realiseren, zijn voor Nike belangrijke beweegredenen om te kiezen voor Van Riet.

Nike-Van Riet 4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven