Marktnieuws

Nieuwe praktijkhal Van Buuren en Landstede

De samenwerking tussen Van Buuren Opleidingen en Landstede heeft geresulteerd in een nieuwe praktijkhal bij Van Buuren aan de Marsweg. Landstede-studenten Transport & Logistiek worden daar opgeleid voor de sector. Donderdag 1 februari opent de sterkste man van Nederland Jarno Hams de praktijkhal op ludieke wijze.

De transport- en logistieksector zit te springen om vakbekwame medewerkers, enerzijds door de vergrijzing, anderzijds door de groei van het goederenvervoer en ook het personenvervoer. Sinds 2012 springen Van Buuren en Landstede daar met hun innovatieve en constructieve samenwerking op in. Het begon met het aanbod van specifieke rijlessen voor studenten. Inmiddels hebben de samenwerkingspartners in de regio Harderwijk het CTL, Centrum voor Transport en Logistiek opgericht, waarin onderwijs, bedrijfsleven en opleider elkaar vinden. In Zwolle is er hard gewerkt aan het realiseren van de gezamenlijke praktijkhal, die donderdag geopend wordt.

Al het materiaal voorhanden

In de nieuwe hal is al het materiaal voorhanden dat nodig is om het vak in de praktijk te leren. De hal voldoet aan de maatstaven voor de officiële examens, alle certificaten die nodig zijn om iets te verplaatsen, kunnen de studenten hier halen. Bovendien biedt de hal volop stof en mogelijkheden tot nadenken over logistieke processen, specifieke goederenstromen en bijvoorbeeld het inrichten van een warehouse. De studenten maar ook het bedrijfsleven is er bij gebaat, want de toekomstige medewerkers beschikken al over de benodigde vaardigheden om volwaardig hun vak te kunnen uitoefenen.

Voor elke transport- en logistiekstudent wat wils

Studenten kunnen vanaf het begin van hun opleiding ervaring opdoen. De logistiek medewerkers, de teamleiders, de supervisors, iedereen kan op z’n eigen toekomstig vakgebied aan het werk. Ze kunnen oefenen met heftruck en handpalletwagen, ze kunnen parcoursen uitzetten, labelen, sealen, ladingen zekeren, ze kunnen hun VCA- en heftruckcertificaat halen. Kortom alles wat met hun vak te maken heeft. Landstede verzorgt de opleidingen, Van Buuren faciliteert.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven