Marktnieuws

Nieuwe pakketjesmachine Coolblue

Nieuwe pakketjesmachine Coolblue.
Nieuwe pakketjesmachine Coolblue.

Coolblue heeft een nieuwe pakketjesmachine in gebruik genomen in haar magazijn in Tilburg. Deze machine past de dozen automatisch aan op de grootte van je bestelling. Dat scheelt lucht, dus ruimte in de busjes. Dat scheelt dan weer een aantal ritten en dat is goed voor het milieu. Geen zorgen, je kat weet zich er vast alsnog in te wurmen.

De eerste nieuwe Coolblue-dozen zijn inmiddels van de band gerold. De pakketjesmachine vouwt de dozen op de juiste hoogte van de producten, waardoor er tot 90% minder opvulmateriaal nodig is.

Minder vrachtwagens

Coolbleu wil het voor onze klanten niet alleen elke dag een beetje beter, maar ook een beetje groener doen. Dit door minder opvulmateriaal te gebruiken, maar ook door het aantal ritten van de vervoerders te verminderen. Zo vertrekken er door de kleinere pakketjes tot 15% minder vrachtwagens vanuit het Coolblue-magazijn in Tilburg.

Tot 20.000 pakketjes per dag

De nieuwe pakketjesmachine kan tot maar liefst 20.000 pakketjes per dag aan. 90% van alle bestellingen kan ingepakt worden door deze machine. Naast het formaat, is ook het ontwerp van de doos iets anders. Het is een mooie stevige doos die je kunt openen door een rits open te trekken. Natuurlijk mochten de grapjes op de dozen niet ontbreken. Er kwamen zelfs nieuwe grapjes bij. En ook katten passen er nog steeds in, volgens Coolblue.

Extra magazijnmedewerkers gezocht

Coolblue groeit hard! Op dit moment wordt het magazijn in Tilburg met 3 hallen uitgebreid tot een vloeroppervlakte van 88.000 vierkante meter (of 18 voetbalvelden) groot. Om de groei te ondersteunen is de online retailer het komende jaar nog op zoek naar honderden extra magazijnmedewerkers.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven